Pekdemir ailesinden o okula teknoloji odası

Yarımada Gazetesi 30/05/2017 - 12:29:48 Bu haber 2796 kere okundu
Pekdemir ailesinden o okula teknoloji odası

Pekdemir ailesinin Bodrum Amiral Turgut Reis Orta Okulu’nda bağışladığı “Ali Haydar Pekdemir Bilişim Teknolojileri Odasının” açılışının da yapıldığı etkinliğe Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Geçin çok sayıda vatandaş ve öğrenci katıldı. Turgutreisli sanatçı Numan Pekdemir, babası adına bağışladıkları teknoloji odasının açılışında Gündüz Öğüt, Banu Öner Yenilmez, Hande Taban ve Murat Akan’dan oluşan Anadolu Yaylı Çalgılar grubu ile bir konser verdi.

Aynı zamanda bu okulun mezunlarından biri olan Pekdemir, mezun olduğu okulda bu defa bir sanatçı olarak yer almaktan çok memnun olduğunu belirterek Pekdemir ailesi adına katılanlara ve mezun olduğu okulda bir bilgisayar sınıfı açma imkânı veren yöneticilere teşekkür etti. Konserde Vivaldi, Mozart, Dede Efendi’den örnekler ile Türk Film Müziklerinden bir potpori ve Çökertme türküsüne yer verildi.

Konser öncesi bir konuşma yapan Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz böyle bir etkinlikte bulunmaktan çok memnun olduğunu belirtti. Ayrıca Okula ‘Ali Haydar Pekdemir’ adına bir bilgisayar odası kazandırdıklarından oğlu Numan Pekdemir ve Pekdemir ailesine teşekkür etti. Okul Müdürü Mehmet Pekdemir de okulunda öğrencileri için bu etkinliğe katılan sanatçılara ve bilgisayar odasının donanımını gerçekleştiren Pekdemir ailesine teşekkür etti.

Ardından ‘Ali Haydar Pekdemir Bilişim Teknolojileri odasınının açılışını Kaymakam Bekir Yılmaz ve Ali Haydar Pekdemir’in eşi 93 yaşındaki İsmihan Pekdemir ile birlikte yaptı.

Ali Haydar Pekdemir kimdir?

Sanatçı Numan Pekdemir’in babası olan Ali Haydar Pekdemir 1914 yılında Turgutreis’te doğdu. Cumhuriyetin kuruluşundan sonra yine bu okulda öğretmenlik ve daha sonra Turgutreis Yalı Camisinde imamlık yapan (Numan Hoca) Numan Pekdemir’in oğludur. Babasının vefatından sonra (1949) kendisi Yalı Camii imamlığına getirilmiş bu görevini 1983 yılına kadar devam ettirmiştir. Döneminde turizme yönelik çalışmalarda da bulunmuştur.

Haber Merkezi

Yorum