Özel Olimpiyatlar Muğla’da başladı

Yarımada Gazetesi 17/03/2017 - 14:58:10 Bu haber 1425 kere okundu
Özel Olimpiyatlar Muğla’da başladı

Ege Bölgesi’nden 300’e yakın özel sporcunun katıldığı ‘Özel Olimpiyatlar Bölge Oyunları’ Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’nin ev sahipliğinde başladı.

Özel Olimpiyatlar Türkiye ve Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi işbirliğinde Muğla’da ilk defa düzenlenen Bölge Oyunları Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi salonlarında başladı. Oyunlara 230’u özel sporcu, özel sporcuların partnerleri ile birlikte 450 katılımcı oyunların açılışında bir araya geldi. Özel Sporcular Ege Bölgesi oyunlarının açılışına Vali Amir Çiçek ve Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar da katıldı. 

5 branşta yarışacaklar

Özel Olimpiyatlar Bölge oyunları açılış töreni öncesi Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar ile Özel Olimpiyatlar Türkiye Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. İlknur Tanboğa arasında Üniversitede özel olimpiyatlar düzenlenmesine ilişkin iyi niyet protokolü imzaladı. Tanboğa, katkıları nedeniyle Üniversite Rektörü Harmandar’a plâket verdi. Özel Olimpiyatlarda özel sporcular, atletizm, yüzme, masa tenisi, karma futbol ve karma basketbol branşlarında performans sergileyecek.

  Oyunların, Dünyanın en yaygın sivil toplum kuruluşu ve en büyük amatör organizasyonlarından birisi olduğunu belirten Özel Olimpiyatlar Yönetim Kurulu üyesi Necmettin Aydın, “Her sene düzenlediğimiz bölgesel oyunlarda bu sene Ege Bölgesel oyunlarını gerçekleştirmek için Muğla’da Sıtkı Koçman Üniversitesindeyiz. Geçmişimize baktığımızda bundan yıllar önce özel sporcu yemininde belirttiğimiz gibi, özel sporcularımıza kazanma şansı vermek, kazanmasalar bile onlara çabalarında cesaret vermek için yola çıktık. Bugün baktığımızda onların heyecanlarını, mutluluklarını gördüğümüzde ne kadar doğru bir yolda olduğumuzu bir kez daha hatırlıyoruz. Özel Olimpiyatlar Türkiye olarak hem özel sporcularımızı oyunlarımızla hayatın içine çekiyor, hem de sosyal hayatta aktif görevler almasını sağlıyoruz. Bugün çok özel bir kampanyanın haberini paylaşmak istiyorum. Çalışmalarımızı çok daha geniş kitlelere duyurmak, daha çok çocuğumuza dokunmak, daha büyük işler başarmak için ‘Biz özeliz, bağışlayın’ kampanyası başlattık” dedi.

Etkinliğe 300’den fazla özel sporcu katılıyor

Rektör Prof. Dr. Mansur Harmandar, bir süre önce Özel Olimpiyatlar komitesi üyelerinin kendilerini ziyaret ettiğini ve özel olimpiyatlar bölge oyunlarını Muğla’da, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesinde düzenlemek istediklerini, kendisinin de bu teklifi büyük bir memnuniyetle kabul ettiğini söyledi. Rektör Harmandar, “Spor Bilimleri Fakültesi’ndeki öğretim üyeleri ve öğrencilerimiz bu işi kabul ederek büyük bir destek verdiler. Şu anda 300’ün üzerinde özel sporcularımız bu etkinliğe katıldı. Sevgili gençler, hayat sizinle güzel. Bizden önce sizin yaşam hakkınız var. Üniversitemizin bütün salonları özel sporcularımız için hazır” dedi.

Vali Amir Çiçek ise sevginin değer vermek olduğunu söyledi. Vali Çiçek, “Hepiniz bizim için özelsiniz. Ailelerinize Muğla’dan seslenmek istiyorum. Çocuklarınız bizim misafirimiz ve hepsi de emin ellerde. Oyunlarımızın sloganı, ‘Oyun birlikte, hayat birlikte’ Hepinizi kutluyorum” dedi. (İHA)

Yorum