Özel çocuklar doyasıya eğlendi

Yarımada Gazetesi 24/03/2017 - 16:28:15 Bu haber 630 kere okundu
Özel çocuklar doyasıya eğlendi

 

 

Marmaris'te Dünya Down Sendromu farkındalık günü dolayısıyla 21 özel çocuğun eğitim gördüğü Sıtkı Zaralı İlköğretim okulunda etkinlik düzenlendi. Etkinlikte down sendromlu çocuklar doyasıya eğlendi. 


Marmaris Kaymakamı Celalettin Yüksel, Cumhuriyet Baş Savcısı Erkan Demirel, İlçe Milli Eğitim Müdürü Züleyha Aldoğan, İlçe Emniyet Müdürü Ertan Sarıkaya’nın da aralarında bulunduğu protokol yaklaşık bir saat süren etkinlik kapsamında özel çocuklarla özel ilgilendi.


Etkinliğe davet edilen konuklar özel çocuklar tarafından kendi topladıkları kır çiçekleriyle karşılandı. Özel Çağdaş Bilim Koleji’nin öğrencilerinin de katıldığı etkinlikte, Kolej öğrencilerinin çaldığı şarkılara eşlik eden Özel öğrenciler, bir ara çalınan gitar eşliğinde dans etti. Eğlence sonunda protokolle birlikte pasta kesen öğrencilerin mutluluktan yüzlerindeki gülümseme eksik olmadı.
Marmaris Kaymakamı Celalettin Yüksel, Down Sendromlu çocukların ailelerine seslenerek ,“Bugün burada bir farkındalık için toplandık. 

 

Bugün 22 öğrencimizle birlikte zaman geçirdik. Onların kendi dünyalarında bir arada olmak için elimizden gelen özeni gösterdik. Sizlerde gördünüz çocukların mutlulukları yüzlerinden okunuyor. Üzerine düşüldüğü takdirde eğitilip ve öğretilen çocuklar. Yeter ki Anne Babalar bu çocuklarımızı saklamasın. İlgilenilmesi için bu tür özel sınıflarımıza göndermekten çekinmesin. Bu çocuklarımızın da yaşamlarını tek başlarına sürdüre bilmek hakkı. Yeter ki eğitim verilsin” dedi. (İHA)

 

Yorum