Otel inşaatı tepki topluyor

Yarımada Gazetesi 05/05/2020 - 09:02:32 Bu haber 6768 kere okundu
Otel inşaatı tepki topluyor

Turizm alanı olarak tahsis edilen Muğla'nın Bodrum İlçesi Turgutreis Ali Hoca burnunda yükselen lüks otel inşaatı tepki toplamaya devam ediyor.
 
Mega projelerden biri olan otel inşaatının hafriyat kamyonlarının yollara verdiği tahribat Turgutreislileri bezdirdi.
 
Oteli sahile sıfır sınır haline getirmek ve yolun geriye taşınması için "otelin önündeki yol güzergahının değiştirilmesi talebiyle" başvuru yaptığı yönündeki iddialar Bodrum'daki çevrecileri harekete geçirdi.
 
Muğla Çevre Platformu (Muçep) Bodrum Meclisi eş sözcüsü ve Kent Konseyi Yürütme Kurulu üyesi Güney Şirin; “Bu inşaat diğer inşaatlardan farklı olarak yol güzergahını değiştirme gibi bir niyetlerinin olması halkın yaşam alanlarına göz dikerken, sonrasında yapacakları çalışmalar da deniz ekosistemine büyük zarar verilecektir. İki nedenden dolayı Muğla Çevre Platformu olarak Bodruma ihanet olarak görüyor ve sessiz kalmayacağımızı belirtmek istiyoruz” dedi.
 
Otelin gerekli imar ve yapı izinleri 31 Mart 2019 yerel seçimlerine 2 gün kala Mehmet Kocadon döneminde alındı. Muğla Büyükşehir Belediyesinde onay ve tüm yasal süreçleri tamamlayan firma projenin yapımına başladı. Hafriyatı devam eden ve temelleri atılan proje için firma Bodrum Belediyesi'ne başvurarak tadilat plan değişikliği için gerekli izinlerin verilmesini talep etti. Yapılan incelemeler sonucunda Bodrum Belediyesi geçtiğimiz aylarda projenin tadilat plan değişikliğini onayladı. Firma tadilat plan değişikliğinin onaylanmasından sonra şantiye alanında iş makineleriyle çalışmalarına hız verdi.
Bodrum halkı şimdi Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün’den projenin ruhsatının iptal etmesini bekliyorlar.
 
KOMŞU SİTELER DE ŞİKAYETÇİ
 
İnşaat güzergahı üzerindeki siteler Ali Hoca burnunda yapımı süren çok büyük ölçekli inşaatın hafriyatını taşıyan çok sayıdaki büyük ölçekli içleri toprak dolu, üstü açık damperli kamyonların yol üstündeki sitelerin önünden çok süratle, üstleri açık geçtiklerinden, çok toz çıkarıp, toprakları sitelerin önündeki yol kenarına ve evlere savrulmasından, görüntü kirliliği dahil olmak üzere büyük rahatsızlık vermesinden şikayetçi
 
İnşaat güzergahı üzerindeki siteler;
 
1) Kamyonların üstlerinin toprağın branda ile kapatılmasını, ya da sulanmasının sağlanmasını,
2) Hız sınırına ilişkin ilgili mercilerin sınırlama getirmesini,
3) Bunlara ek olarak inşaat güzergahı yolun en az 2 günde bir kez, belediyenin motorlu ve fırçalı süpürme aracı ile süpürülmesi ve yine belediye arazözleri ile sulanması,
4) 15 Mayıs tarihinde inşaat yasağı başladığında yasağın katiyetle uygulanmasını istiyorlar.

Yorum