OSMED bu sezondan ümitli: “2017 yılı iyi olacak”

Yarımada Gazetesi 28/03/2017 - 11:41:15 Bu haber 1594 kere okundu
OSMED bu sezondan ümitli: “2017 yılı iyi olacak”

 

Otel Satın Alma Müdürleri ve Eğitimi Derneği (OSMED) Yönetim Kurulu Başkanı Murat Arıncı; Rus uçağının düşmesiyle birlikte, ülkede krizlerin yaşandığını söyleyerek, özellikle Antalya için “2017’nin 2016 yılına göre daha iyi olacağını düşünüyorum” dedi.

Otel Satın Alma Müdürleri ve Eğitimi Derneği (OSMED) Yönetim Kurulu Üyeleri, Şubat ayında gerçekleştirilen genel kurulun ardından yeni yönetim kurulu üyeleri ile geçtiğimiz günlerde bir araya geldi. Antalya’da bir araya gelen OSMED Yönetim Kurulu Üyeleri, sırayla kendilerini tanıtarak, OSMED ailesine katılmanın mutluluğunu ifade etti.

Otel Temizlik Eğitim ve Dekorasyonu Derneği (OTED) Manavgat Şube Başkanı Sibel Cingöz ve Yönetim Kurulu Üyelerinin de katıldığı toplantıda konuşan Otel Satın Alma Müdürleri ve Eğitimi Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Murat Arıncı, “Demokrasi havasında bir genel kurul yaşadıklarını ifade ederek, bu genel kurul da başkanlığa adaylığını koyan ve demokratik bir seçime vesile olan sevgili kardeşim Bülent Bilgiç’e de ayrıca teşekkür etmek istiyorum.” dedi.

“Ülkemizde Uluslararası Müşteri Memnuniyeti” Paneli

Eğitim alanındaki çalışmalarına hiç ara vermeden; kaldıkları yerden, devam edeceklerini kaydeden Arıncı; “Ülkemizde Uluslararası Müşteri Memnuniyeti” ana teması adı altında 29-31 Mart tarihleri arasında Manavgat Kültür Merkezi’nde bir panel düzenleyeceğiz; bakanlıklar, üniversiteler ve sivil toplum kuruluşlarıyla ortaklaşa düzenleyeceğimiz panelde 3 gün boyunca bir arada olacağız dedi.”

Eğitimler devam edecek

Toplantıda söz alan Nidya Hotels Satın Alma Koordinatörü ve OSMED Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Saci Koçak, OSMED’in geçtiğimiz yıl Ege Bölgesi’nde Bodrum, Kuşadası, Marmaris, Fethiye gibi pek çok bölgede yürüttüğü eğitim programlarını bu yılda sürdüreceklerini ifade etti. Koçak ayrıca Başta Turizm bakanlığı olmak üzere Sağlık Bakanlığı, Tarım Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve bu bakanlıklara bağlı il ve ilçe müdürlükleri ile de ortak eğitim programları üzerine çalışma yaptıklarını kaydetti.

Kemer’de hareketlilik var

2016 yılının sıkıntılı bir süreçten geçtiğinin altını çizerek, Rus uçağının düşmesiyle birlikte krizlerin yaşandığını vurguladı. Turizm sektörünün birçok yara aldığını dile getiren Arıncı, “Olumsuzlukların da olmasına rağmen 2017’nin 2016 yılına göre daha iyi olacağını düşünüyorum. Otellerdeki doluluk oranının çok üst seviyede olacağına değil ama bu yılın geçen yıla oranla iyi olacağını düşünüyoruz. Kemer bölgemizde bir hareketlilik var. O bölgede birçok oteli açamadık ama bu yıl çok iyi gidiyor” dedi. Bütün arkadaşlarının çok mağdur olduğunu ve iş aradığını belirten başkan Arıncı, bir an önce istihdam alanının yaratılacağını temenni etti. Turizmde kaliteye çok önem verdiklerine dikkat çeken Arıncı, bu trendi de yükseltmek istediklerini söyledi.

Haber Merkezi

 

 

 
 

Yorum