Okul arkadaşlarını 25 yıl sonra bir araya getiren sergi

Yarımada Gazetesi 12/06/2017 - 10:48:49 Bu haber 1797 kere okundu
Okul arkadaşlarını 25 yıl sonra bir araya getiren sergi

Önce İstanbul Öğretmen Okulu, ardından da Devlet Tatbiki Güzel Sanat Yüksek Okulu’ndan (Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi) birlikte mezun olan dört arkadaş ortak sergide bir araya geldi. "Bodrum’a, Sanatseverler'e ve Herodot'a  Merhaba" başlıklı resim sergisinde 25 yılın ardından yeniden buluşan sanatçılar Sefer Öztürk, Servet Bozkurt, Nedret Öztürk ile Mehmet Kapçak’ın resimleri sergileniyor. 10 Haziran Cumartesi günü Herodot Kültür Merkezi Sergi Salonu’nda açılan sergide dört arkadaşın değişik tekniklerde ürettiği yaklaşık 100 çalışma yer alıyor. Sergi, 23 Haziran'a dek görülebilecek.

Sanatçılar hakkında

1950  Afyon’da doğumlu Sefer Öztürk 1973'da şimdiki adı Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi olan (Devlet Tatbiki Güzel Sanatlar Yüksek Okulu) Resim Bölümünden mezun oldu. 32 kişisel sergi açtı ve çok sayıda karma sergiye katıldı. Uzun süre İstanbul Devlet Opera ve Balesinde Dekoratör-Ressam olarak görev yapan ve Keçe Resmi"nin Türkiye'deki ilk uygulayıcısı olan Sefer Öztürk’ün yurtiçi ve yurtdışında resim koleksiyonları ve özel koleksiyonlarda eserleri bulunmaktadır. Sanatçı Turgutreis’deki atölyesinde çalışmalarını sürdürmektedir.

1950 Kahraman Maraş doğumlu Servet Bozkurt Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Resim Bölümünden mezun oldu. Toplumsal dinamikte, resim sanatının yerel ve evrensel boyutta diyeceği olduğunu düşünen Servet Bozkurt geçen sene İstanbulda açtığı  "Bi Sen Eksiktin Ayışığı” konulu resim sergisi büyük ilgi görmüştü. Servet Bozkurt Ressamlar Rerneği üyesidir. Ressamlar derneğininin açtığı sergilere katılmaktadır.

1952 İstanbul'da doğumlu Nedret Öztürk günümüzdeki adı Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi olan (Devlet Tatbiki Güzel Sanatlar Yüksek Okulu) Resim Bölümü'nden mezun oldu. 1983'te Hasköy Lisesi'nde resim ve sanat tarihi öğretmenliğine başladı. Yirmi yıl öğretmenlikle birlikte  Beyoğlu Belediyesi'nde ve İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nde değerlendirme komisyonlarında görev yaptı. 2003'de hizmet şeref belgesiyle onurlandırıldı. Emekliliğinden sonra ara verdiği sanat çalışmalarına Turgutreiste devam etmektedir. 

1947 Mazıdağı doğumlu Mehmet Kapçak 1967’de İstanbul İlköğretmen Okulunda Selahattin Hüsnü Taran ve Hamdi Dicle'nin öğrencisi oldu.  1970 yılında öğretmen olarak bu okuldan mezun oldu. Şimdiki adı Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi olan (İstanbul Atatürk Eğitim Enstitüsü) Resim Bölümü'nde Prof.Ramiz Aydın, Prof.Tevfik Karakaya, Prof.İsmail Avcı ve Prof.Süleyman Saim Tekcan'ın atölyelerinde eğitimini tamamlayıp bölüm birincisi olarak mezun oldu. Eskişehir Anadolu Üniversitesi’nde lisansını yaptı. Sanatçı Birleşmiş Ressamlar ve Heykeltıraşlar Derneği-BRHD üyesidir.

Haber Merkezi 

Yorum