Okçulukta, 'Türkiye de var' dedirtmek büyük gurur"

Yarımada Gazetesi 26/10/2017 - 09:16:15 Bu haber 621 kere okundu
Okçulukta, 'Türkiye de var' dedirtmek büyük gurur

DÜNYA Okçuluk Federasyonu tarafından Meksika'nın başkenti Meksiko'da düzenlenen Açık Hava Dünya Okçuluk Şampiyonası'nda, makaralı yay kadınlarda gümüş madalya kazanan Yeşim Bostan, dünya şampiyonluğunu iki puanla kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyor.  Yeşim Bostan, yaptığı açıklamada, finalde Güney Koreli Yun Soo Song ile eşleştiğini, karşılaşmayı 145-143 kaybedince makaralı yayda dünya ikincisi olduğunu söyledi. Çok iyi hazırlandığı şampiyonada şampiyonluğu çok istediğini aktaran Bostan, çok heyecanlı geçen yarışmanın her saniyesinde kendisinden hep emin olduğunu dile getirdi. Bostan, dünya platformunda çok güzel tecrübeler edindiğini belirterek, "İki puanla kaçırdığım şampiyonluğa üzülüyorum. Türkiye'ye bu kategorideki ilk dünya şampiyonası madalyasını kazandırdım. Benim için çok büyük bir gurur. Bayrağımızı orada dalgalandırmak, ata sporumuz okçulukta 'Türkiye de var' dedirtmek büyük bir gurur." ifadelerini kullandı.
 
- "Hedefim dünyanın en iyisi olabilmek"
 
Çok sayıda başarısının bulunduğunu vurgulayan Yeşim Bostan, şampiyonanın hayatının en büyük tecrübesi olduğunu bildirdi. Artık emin adımlarla daha iyisini yapmak için çabalayacağını anlatan Bostan, şöyle konuştu:
 
"Bu madalya benim için çok güzel şeyleri getirecek. Şu an dünyanın en iyi 3 sporcusundan biriyim ama hedefim dünyanın en iyisi olabilmek. Hedeflerim doğrultusunda adımlarımı atacağım. İlk bu sporla ilgilenmeye başladığımda 'yapamazsın' dediler. Ama hep azmettim. İlk okumu attığım an aslında hayatımdaki eksik parçayı bulmuşum gibi kendimi çok farklı hissettim. O gün okçuluğu hayatımdan bir daha silip atamayacağımı anlamıştım."  Bostan, Türkiye'yi en iyi temsil etmek için çalışma disiplinini hiç bırakmayacağını söyledi.

Yorum