Öğrencilerden kıyı temizliği

Yarımada Gazetesi 27/05/2017 - 12:15:18 Bu haber 1197 kere okundu
Öğrencilerden kıyı temizliği

Bitez sahilinde,  Deniz Temiz Derneği / TURMEPA Bodrum Şubesi'nin  düzenlediği etkinlikle kıyı temizliği yapıldı.

İlkokul öğrencilerinin katılımıyla düzenlene etkinliğin, 21 Akdeniz ülkesinin  "Akdeniz'i Temiz Tutalım-Clean up the Med" sloganı  ile gerçekleştirdiği temizlik çalışmasıyla eş zamanlı olarak yapıldığı belirtildi.

Çevredeki çöpler, öğrenciler tarafından torbalara toplandı. Yaklaşık 2 saat süren kıyı temizliğinde, çevre  duyarlığının arıtılması ve doğanın temiz tutulması bilincinin yaygınlaşması için çeşitli mesajlar verildi.
TURMEPA Bodrum Şubesi Genel Sekreteri Ethem Güzelgün, "Geleceğe temiz denizler bırakmak amacıyla öğrencilerle birlikte farkındalık ve bilinç oluşturmak adına sahil temizliği yaptık. Akdeniz kıyısındaki 21 ülkede eşzamanlı olarak  yapıldı. Çöpler toplandıktan sonra içindeki atıkların ayrıştırıp, veriler elde edeceğiz. Bu veriler denizlerle ilgili olan uluslararası sivil toplum kuruluşlarına gönderilecek. Bu veriler, denizlerin daha temiz tutulması için alınacak önlemlerin belirlenmesinde kullanılacak.” dedi.

Aynı bölgede, farklı zamanlarda öğrenciler ve çeşitli sivil toplum kuruluşlarının destekleri ile yapılan çevre temizliği etkinliklerine rağmen, yine atıklara rastlanılması dikkat çekti.

Etkinliğe öğretmenleri eşliğinde katılan öğrenciler günün anısına fotoğraf çektirdi.

Haber: Yeliz Yavaş 

Yorum