Oasis Sanat Galerisi’ne Cahit Cem konuk oluyor

Yarımada Gazetesi 18/07/2018 - 08:34:23 Bu haber 796 kere okundu
Oasis Sanat Galerisi’ne  Cahit Cem konuk oluyor

Geçmişten günümüze, birçok değerli sanatçıyı bünyesinde ağırlayarak Bodrumlularla buluşturan Bodrum Nurol Sanat Galerisi, varoluş ve sürekliliğini sanatçı ve sanat severlerin ilgisiyle, çalışmalarına ‘Oasis Sanat Galerisi’ adı altında devam ediyor.
 
Oasis Sanat Galerisi’ne, ‘’Rastlantısal’’ Resim Sergisi ile Cahit Cem konuk oluyor. Sanatçı Cahit Cem’in de katılım sağlayacağı sergi, 20 Temmuz  Cuma günü saat 18:00'de  başlayacak kokteyl ile açılacak ve 4 Ağustos  2018 tarihine kadar, pazartesi hariç her gün 12.00 -20.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek.
 
Cahit Cem 
 
İstanbul’da doğan Cahit Cem 1974 yılında Güzel Sanatlar Akademisi İç Mimarlık Bölümü’nden mezun oldu. Ağırlıklı olarak sulu boya çalışmalarıyla çok sayıda kişisel ve karma sergilerde yer aldı. Çalışmalarında dışavurumcu bir üslubu benimsedi. Cahit Cem eşi Hülya Gökyürek ile birlikte 2015 yılında Bodrum Dereköy’de HGC Art Gallery’i kurarak çalışmalarını burada sürdürmektedir.
 
Bazı insanların evrensel düşleri yoktur. Oysa Sanatçı evrenselleşecek düşlerin peşinden koşmalıdır. Duyarlı bir yürek olan Cem için sanat; ruhundakileri beceriye dönüştürüp dış dünyaya akıttığı içkin duygudur. Kendisi bugünü yaşasa bile düşleri zaman ötesinden bir yerlerden izler taşıyor geleceğe.
 
Varoluşla yok oluş arasında ince bir çizgi sanatçının düşleri. ‘’An, şimdi, idi’’ ama ‘’geçmiş oldu gerçekte’’ işlenebilseydi tuvale.. Sadenin güzelliğini bir sanatçı algılayıp dökebildiyse satırlara; o zaman dönebiliriz binyıllar sonra, yeniden ‘’an’’ a ve sanatçının duyduğu hazzı duyar gibi oluruz bir duvarda asılı resimde, bir kitabın sayfalarında.
 
Cem’in resimlerinde düşündeki anların zamansız yansımaları vardır. Renk sadeliği, desen ve kompozisyonun sade güzelliğiyle birleşince doyumsuz figürlerden oluşan seriler çıkıyor ortaya.
 
Güçlü dokulama (tekstür) tekniği sayesinde zemin ile figürler arasındaki regrade geçişlerle saydam bir görüntü elde ediyor. Lekelerle oluşturduğu geometrik figürler, sanatçının resminin hem ritim, hem de sadeye ulaşma arayışlarının bir göstergesidir.
 
Resmi mekandan bağımsız gören bir komposizyon anlayışına sahiptir. Cahit Cem resmi yaşamın pratikleri ile doğanın gerçekleri arasında tuvale yansıyacak bir metin olarak algılar. Bu anlamda özgün komposizyonlar ortaya koymuştur. Sanatçı kendi resmine dair bir dnya görüşü üretmek durumundadır. Bu durum aynı zamanda sanatının da bir özetidir. Sanatçı ancak o zaman kendisi olur.

Yorum