Mustafa SARUHAN, Muğla YELKENCİLERi ile birlikteydi

Yarımada Gazetesi 13/11/2018 - 07:34:46 Bu haber 598 kere okundu
Mustafa SARUHAN, Muğla  YELKENCİLERi ile birlikteydi

“Daha Mutlu Daha Umutlu Bir Bodrum” Sloganıyla 2019 yerel seçimlerinde Bodrum Belediye Başkanlığı’na Cumhuriyet Halk Partisi’nden aday adayı olan Mustafa Saruhan, başarılı yelkencilere ödüllerini verdi. 
 
Bodrum Belediyesi destekleri ile, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen 10 Kasım Atatürk'ü Anma İl Birinciliği Yelken Yarışları 8-11 Kasım tarihleri arasında Yalıkavak’ta yapıldı. Optimist Lazer ve Windsurf dallarında düzenlenen yarışlara Muğla İli genelinde 121 sporcu katıldı.  Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Spor Şube Müdürü Mutlu Uzun, Bodrum Gençlik ve Spor ilçe müdürü Fatih Uzunlulu ve Türkiye Yelken Federasyonu Temsilcisi Osman Gökmen’in takip ettiği yarışlarda dereceye giren sporcuların ödüllerini Bodrum Belediyesi Meclis Üyesi ve CHP’den Bodrum Belediye Başkanı Aday Adayı Mustafa Saruhan takdim etti. 
 
Yalıkavak Yelken Kulübü Kurucusu ve Onursal Bakanı olan Mustafa Saruhan, ödül töreninde yaptığı konuşmada, sporun gençler ve Bodrum için önemine de değindi. Mustafa Saruhan konuşmasında şunları söyledi;“Bugün burada birbirleriyle kıyasıya rekabet eden gençlerimizi tebrik ederim. Burada hepimiz sporun evrensel ve barıştıran gücüyle bir araya geldik. Sportif etkinlikler bir bölgenin can damarları gibidir. Yalıkavak Belediye Başkanlığı dönemimde, bunun bilinciyle, gerek bölgemizin gençlerini spora yöneltmek, gerek Bodrum’u başarıyla temsil edecek bir takım yaratmak amacıyla, Yalıkavak Yelken Kulübü’nü kurmak için elimden geleni yapmıştım. Hatta bu uğurda ceza bile almış bir hemşehriniz olarak yılmadan bu kulübün yaşamasını sağladık. Bugün bu kürsüde kulüp sporcularımızı görmek de bu nedenle bizim için çok değerli. Onlara ayrıca tekrar teşekkür ederim. 
 
10 yıl belediye başkanı, 5 yıl belediye meclis üyesi, 10 yılı aşkın süre zabıta müdürü ve memuru olarak Bodrum’a hizmet etmiş, Bodrum’un sorunlarını bizzat yakından görmüş, çözümler üretme şansına da erişmiş bir Bodrum’lu olarak geçtiğimiz haftalarda Cumhuriyet Halk Partisi’nden Bodrum Belediye Başkanı olmak için aday adaylığı başvurumu yaptım. Şimdi bu görevi sırtlanıp, sosyal belediyecilik anlayışıyla, Muğla Büyükşehir Belediyesi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı başta olmak üzere tüm yerel ve merkezi idarelerle tam bir işbirliği ve uyum içerisinde çalışmak için görev almayı bekliyoruz. 
 
Bodrum için partimize verilen projeleri incelediğinizde hepimiz aynı şey için çalışıyoruz. Akıl ile bilgi ile bilim ile halk ile hep birlikte; olağanüstü hızla değişen Bodrum’u marka yapan tüm sektörlerinde ekonomik dengeleri ve uzlaşmayı sağlamanın mümkün olduğunu biliyorum, bunun için verebileceğim en önemli söz kararlı olacağımdır; ekibimle birlikte elimizdeki her imkânı, her gücü bu amaçla kullanacağımızdır.
 
Gelecek dönemde de, Bodrum Yelkencilerinin başarılarına başarı katmak için bu spora en uygun bölgede bir yelken akademisi kurmak ve Türkiye Yelken Federasyonu (TYF ) projesine destek olmak, hedeflerimiz arasında yer alıyor. Bu uğurda, sadece ulusal değil uluslararası her tür yelken sporu yarışlarına ev sahipliği yapmak için her türlü altyapı ve teşviki sağlayacağız. Böylece, yelken sporuna turizmin çeşitlendirilmesinde önemli bir rol vereceğiz.”
 

 

Yorum