Mustafa Saruhan barınakları ziyaret etti

Yarımada Gazetesi 23/11/2018 - 07:30:57 Bu haber 761 kere okundu
Mustafa Saruhan barınakları ziyaret etti

Akıl ile bilgi ile bilim ile halk ile hep birlikte olağanüstü hızla değişen Bodrum’u hep birlikte yönetmek için, belediyeciliğin bireysel değil kitlesel bir yönetim olduğunu her fırsatta dile getiren CHP Bodrum Belediye Başkan A. Adayı Mustafa Saruhan, Bodrum’un iki barınağına ziyaretlerde bulundu. 
 
İlk olarak Turgutreis Barınağına giderek barınak yetkililerinden ve Başka Bir Hayat Diliyorum Derneği yetkililerinden barınaktaki son durum ile ilgili bilgi alan Mustafa Saruhan, barınakta incelemelerde bulundu. 
 
Daha sonra Bodrum’un en büyük barınağı olan Torba Barınağına giderek burada veteriner hekim ve Bodrum Hayvan Hakları Dernek Başkanı Füsun Usu ile bir Araya gelen Mustafa Saruhan, burada da incelemelerde bulundu. Barınakların sorunlarını yakından inceleyen ve yetkililerden eksikler ve istekleriyle ilgili bilgi alan Mustafa Saruhan, Barınak koşullarının zorlu olduğunu ve burada çalışan her bireyin gerçekten işini severek yaptığı izlemine kapıldığını dile getirdi. 
 
Mustafa Saruhan yaptığı açıklamada, şunları söyledi;
 
“Bugün Bodrum’da hepimizin bildiği, gördüğü ancak çoğu zaman ilgisiz kaldığı, küçük dostlarımızın barınmalarını, sağlıklarına kavuşmalarını sağlayan iki önemli merkeze ziyaretlerde bulunduk. 
 
Bizim için öncelikle sorunları yerinde görerek tespit etmek, çözümleri ile ilgili bir yol haritası çıkartmak oldukça önemliydi. Buralarda yaşayan küçük canlarımızın kimisi, terk edilmiş, kimisi hasta olduğu için atılmış, kazada aldıkları ağır darbelerle yaralanmış ve ölüme terk edilmiş. Büyükşehir Belediye Meclis üyesi ve Bodrum Belediyesi Meclis Üyesi olarak, zaman zaman barınaklarımızı ziyaret etmiş, sorunlarına birlikte çözümler aramış ve hayata geçirmiştik. Bugün görüyorum ki, ilgi gösterilen her problem çözüme kavuşuyor. Barınaklarımızın eksikleri yok mu? Tabii ki var Her zaman da olacak. Bu canlarımızı buradan yeni yuvalara sahiplendiremedikçe, buraya tatile gelenlerin bu canları sokağa atmalarını önleyemedikçe bu eksikler hiç bitmeyecek. 
 
Buralarda çalışan arkadaşlarımız, kardeşlerimiz, dostlarımız gerçekten gönülden bu işi severek yapan bireyler. Yoksa hakikaten zor bir iş yükü var. Bodrum’da yaşayan hayvanseverlerden ricam, barınaklarımıza giderek, bu canlarımızı zaman zaman ziyaret edip, barınaklarda biraz zaman geçirmeleri. Bugün dokunduğum her can, benden sadece sevgi istedi. Gelip onları sevmeniz bile onların rehabilite olmaları için çok önemli.”
 
“Daha Mutlu Daha Umutlu Bir Bodrum” Sloganıyla 2019 yerel seçimlerinde Bodrum Belediye Başkanlığı’na Cumhuriyet Halk Partisi’nden aday adayı olan Mustafa Saruhan, her iki barınakta yaşayan canlar için getirdiği mamaları da barınaklara teslim etti. 
 

Yorum