Müjdat Gezen gençlerle buluştu

Yarımada Gazetesi 08/06/2017 - 17:17:47 Bu haber 943 kere okundu
Müjdat Gezen gençlerle buluştu

Bodrum Marmara Koleji; birçok sanat, spor ve bilim alanında otuz beş sanatçının katıldığı 2. Marmarafest programını büyük tiyatro sanatçısı Müjdat Gezen’i onur konuğu olarak ağırladı.

Gençlerle “Toplumda Sanatçının Yeri“ başlıklı bir söyleşi gerçekleştiren Müjdat Gezen, “Sanatçı  torpili olmayan tek meslektir. Başarı yeteneğin yanı sıra kuyumcu hassasiyetinde çalışarak gelir” diyerek, sanatçı olmanın önemini vurguladı. Öğrencilere meslek tercihlerini sınav sıralamalarına göre değil, kendi sevdikleri alanlara göre yapmalarını öğütledi. Tiyatronun denenmek istene mesleklere yönelik tanıdığı fırsatları esprili bir dille “Rolünüz gereği doktor olup hasta bakarsınız, öğretmen olur öğretirsiniz, pilot olur uçarsınız; var mı size her duyguyu yaşatan böyle bir meslek. Ben işimi çok seviyorum. ”dedi.

“Orada benden çok daha yakışıklı biri var”

Müjdat Gezen kendisiyle oldukça barışık olduğunu da kendisini seven gruba şöyle ifade etti. Arkamdaki beyaz perdeyi kaldırın çünkü orada benden çok daha yakışıklı biri var diyerek perde açıldığında Atatürk’ü ayakta alkışladı.

Müjdat Gezen’i dinlemeye gelen diğer sanatçılarla  özlem gideren sanatçı, öğrencilere korkmamalarını, korkuyla ancak okuyarak zenginleştirdikleri düşüncelerinden  aldıkları cesaretle baş edebileceklerini söyledi. Bol bol okumalarını, bilgisayardan biraz daha uzak kalmalarını tavsiye etti.

Haber Merkezi 

Yorum