Muğlalılar Çıtlık’ta orman kesimine dur dedi

Yarımada Gazetesi 15/02/2020 - 07:42:58 Bu haber 3382 kere okundu
Muğlalılar Çıtlık’ta orman kesimine dur dedi

Ula ilçesine bağlı Çıtlık Mahallesinde, Taşkesik Mevkiinde 30 hektarlık alanda ağaçların odun üretimi için kesilmek istenmesine karşı  bugün bölge halkı bir basın açıklaması ile  kesim projesini protesto ettiler ve durdurulmasını istediler.
 
Geçtiğimiz yıl Çıtlık’ta 30 hektar verimli orman sahasının endüstriyel plantasyon alanı olarak belirlenmesinden sonra Çıtlık köylüleri Orman İşletmesine dilekçeler vererek projeden vazgeçilmesini istemişti. Muğla Çevre Platformu’nun (MUÇEP) Orman Çalışma Grubu da bölgedeki kesim projelerinin idari ve bilimsel boyutlarını irdeleyen haberler yayınlamıştı. Muğla Milletvekili Burak Erbay da soru önergesi vererek Çıtlık’taki ağaç kesimlerini Meclis gündemine taşıdı.
 
Dün ormanda damgalama çalışmasının başladığının duyulması üzerine MUÇEP’in çağrısı ile bugün saat 10:00’da ağaçların damgalandığı orman alanının girişinde bir basın açıklaması düzenlendi.  Basın açıklamasına Çıtlık, Gökova ve Muğla’dan yaklaşık 100 kişi katıldı. Muğla Milletvekili Burak Erbay da basın açıklamasına bizzat katılarak destek verdi.
 
Çıtlık ve Gökova ahalisi adına hazırlanan basın bildirisini Candan Süsoy’un okumasından sonra konuşmalar yapıldı. Çıtlık köylülerinden Mesut Kayabaşı Çıtlık köylüleri olarak bu kesimi istemediklerini, özellikle mezarlıklarındaki ağaçların kesilmesinden büyük üzüntü duduklarını söyledi. 
 
MUÇEP adına konuşan  Serdar Denktaş, şimdi kesilmek istenen alanın daha önce sulama göleti inşaatı yapılacağı bahanesi ile kesilen alanın devamı olduğunu, gölet inşaatının yapım süresi çoktan geçmiş olmasına rağmen ağaçların kesilmesi dışında bir çalışma yapılmadığını, projenin aslında ödeneğinin bile olmadığını da resmi kanallardan öğrendiklerini söyledi. Proje ile hiç ilgisi olmamasına rağmen gölet ile yeni kesilmek istenen saha arasında kalan Melmin Mezarlığındaki ağaçların dahi kesildiğini, MUÇEP olarak orman ekosistemlerinin korunması için verilen mücadelenin içinde ve köylülerin yanında olmaya devam edeceklerini sözlerine ekledi. 
 
CHP Muğla Milletvekili Burak Erbay da orman alanlarının gerek maden gerekse odun üretimi için rant alanlarına dönüştürüldüğünü ve Muğla genelinde büyük bir tahribatın söz konusu olduğunu, parti olarak bunlara karşı olduklarını, kendisinin de Muğla Milletvekili olarak  Meclis gündemine getirmeye devam edeceğini söyledi.
 
Daha sonra birlikte Karabörtlen Orman İşletme Şefliği’ne gidilerek dilekçeler verildi ve İşletme önünde toplu fotoğraf çektirildi.
 

Yorum