Muğlalılar “5 ton” zayıfladı

Yarımada Gazetesi 16/11/2016 - 16:12:22 Bu haber 3154 kere okundu
Muğlalılar “5 ton” zayıfladı

Muğla Halk Sağlığı Müdürlüğünün Obezite ve fiziksel hareketsizlikle mücadele programı kapsamında Muğlalılar toplam 5 ton kilo verdi.

Muğla Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından 14 Ekim Dünya Diyabet Günü nedeniyle Menteşe Konakaltı Kültür Merkezi Nail Çakırhan Salonunda vatandaşlara diyabet tedavisi ile ilgili konferans verildi.  Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Araştırma Hastanesi İç Hastalıkları Anabilim Dalı Uzmanı Dr. Tuğba Dübektaş tarafından verilen konferansta, diyabette en önemli tedavinin eğitim, egzersiz, diyet ve ilaçlar olduğunu söyledi. Dübektaş, “İnternetten bulduğunuz yöntemleri sakın uygulamayın. Çünkü diyabet tedavisi kişiden kişiye değişiyor. Hastanemize gelin, size uygun tedavi yöntemini belirleyelim” dedi. Katılımcılara ilaç tavsiyelerinde de bulunan Dübektaş, diyabet tedavisinde kullanılan İnsülin ilacına geçme konusunda halkın çekindiğini, fakat bu ilaçtan korkulmaması gerektiğini dile getirdi.

Toplamda 5 bin kilo verildi

Muğla Halk Sağlığı Müdürlüğünde görevli Diyetisyen Mustafa Yıldız, Obezite ve fiziksel hareketsizlikle mücadele programı kapsamında, Muğla genelinde gerçekleştirilen program kapsamında toplam 5 bin kilonun vatandaşlar tarafından vücudundan arındırıldığını söyledi.

4,5 ayda 32 kilo verdi

Konferans sonunda Muğla Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından Obezite ve fiziksel hareketsizlikle mücadele programına katılan 60 kişiye sertifikaları verildi. Programa katılan ve 4,5 ayda 32 kilo verdiğini söyleyen Özlem Çelik, “Halk Sağlığı Müdürlüğünde görev yapan Diyetisyen Mustafa Yıldız’a teşekkür ederim. Bu süreçte bize çok yardımcı oldu. Özellikle motivasyonumuzun artmasında etkisi çok büyük. Verdikleri diyet programı ile 140 kilodan 108 kiloya düştüm” dedi. 

Yorum