Muğlalı öğrencilere devlet garantili iş imkanı

Yarımada Gazetesi 26/06/2019 - 09:20:16 Bu haber 3228 kere okundu
Muğlalı öğrencilere devlet garantili iş imkanı

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının ‘Sosyal Çalışma Programı’yla Muğlalı lisans ve önlisans öğrencileri kamu kurumlarında maaş karşılığında çalışabilecek. AK Parti Muğla Milletvekilleri M. Yavuz Demir, Yelda Erol Gökcan ve İl Başkanı Kadem Mete’nin girişimleriyle Muğla ilinin kontenjanı 489’a çıkarıldı.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın himayelerinde Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca, üniversite öğrencilerinin hayata hazırlanması ve iş bulmalarına yönelik hazırlanan Sosyal Çalışma Programı uygulamaya kondu.

Buna göre, Muğla’da yaşayan lisans ve önlisans öğrencileri yaz tatili boyunca kamu kurum kuruluşlarında ücreti karşılığında çalışabilecek. Çalışmak isteyen öğrenciler İŞKUR hizmet noktaları ya da internet üzerinden başvurarak bu imkandan yararlanmaya hak kazanabilecek.

Muğla’ya daha önce 239 olarak verilen Sosyal Çalışma Programı kontenjanı, AK Parti Muğla Milletvekilleri M. Yavuz Demir, Yelda Erol Gökcan ve İl Başkanı Kadem Mete’nin girişimleriyle 489’a çıkarıldı. Bunun için Muğla’ya yaklaşık 2 milyon liralık ödenek ayrıldı.

Bir yaz döneminde programın azami süresi 3 ay olacak. Bir katılımcı haftada 3 gün bu programa katılım sağlayabileceğinden bir yaz döneminde katılım sağlanabilecek toplam süre 42 gün olacak. Bu yıl yaz dönemi için bu süre 39 gün uygulanacak. Günlük sosyal çalışma süresi 8 saat olup, yarım saati dinlenme, haftalık çalışma süresi de 3 gün olacak.

AK Parti Muğla Milletvekilleri Demir, Gökcan ve İl Başkanı Kadem Mete, üniversite öğrencilerinin hayata atılmasında programın son derece önemli olduğundan söz ederek, Muğla’ya verilen önemden dolayı başta Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’a, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’a teşekkür etti.

 

Yorum