Muğla ve Bodrum’da “Evet” kutlamaları

Yarımada Gazetesi 17/04/2017 - 10:24:47 Bu haber 828 kere okundu
Muğla ve Bodrum’da “Evet” kutlamaları

Referandumun "Evet" ile sonuçlandığının açıklanmasının ardından Bodrum ve Muğla’da vatandaşlar araçlarla şehir turu atarak kutlama yaptı. 

Bodrum’da 119 bin 943 seçmenden, 103 bin 457 kişi oy kullandı. 102 bin 332 geçerli oy sayılırken bin 124 oy ise geçersiz sayıldı. 318 sandıkta 2 bin 900 kişi ise görev yaptı. Ülke genelinde Evet oyunun çıkmasının ardından Bodrum’da bulunan Ak partililer araç konvoylarıyla şehir turu attı. Yeni Anayasa değişikliğini öngören halk oylamasının sonuçlarının "Evet" yönünde çıkması ile Bodrum’da ki Ak Partililer ellerinde bayraklarla sokağa çıktı. Ak Parti önünde toplanan yüzlerce vatandaş referandum sonucunu kutladı. Araç konvoyları ile kutlamaya katılan vatandaşlar ellerinde Türk bayrakları ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın fotoğrafları ile seçim sonucunu saatlerce kutladı. Vatandaşlar sık sık

Muğla AK Parti’de referandum kutlaması 

Anayasa değişikliği referandum sonuçlarının kesin olmayan sonuçlarının açıklanmasının ardından Muğla Ak Parti İl binası önünde partililer ve vatandaşlar davullu zurnalı kutlama yaptı.

Anayasa değişikliği referandum sonuçlarının açıklanmasının ardından Muğla’da kutlamalar başladı. Kesin olmayan sonuçlara göre ‘evet’ oylarının yüzde 50 oranının geçmesinin ardından Ak Parti İl binası önünde toplanan vatandaşlar kutlamalara başladı. 

Saat 20.00’dan sonra Ak Parti İl binası önünde toplanan kalabalık grup, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan lehine sloganlar attı. Çalan seçim müzikleri ile coşan kalabalık Başbakan Binali Yıldırım’ın balkon konuşmasına kadar referandum zaferini kutladılar. Havai fişeklerin atıldığı kutlamalar gece de devam etti. (İHA)

Yorum