Muğla Valisi: 'Toplam seçmen sayısı 690 bin 631'

Yarımada Gazetesi 17/03/2017 - 17:02:26 Bu haber 1744 kere okundu
Muğla Valisi: 'Toplam seçmen sayısı 690 bin 631'

 

 

Muğla Valisi Amir Çiçek Başkanlığında Valilik 75’inci yıl toplantı salonunda yapılacak olan Anayasa değişikliği referandum oylaması güvenlik toplantısı İlçe Kaymakamları, Jandarma, Emniyet ve Sahil Güvenlik ekiplerinin katılımı ile yapıldı. 


“Her türlü tedbiri aldık”
İlçelerde Kaymakamlar başkanlığında alınacak güvenlik önlemleri ile ilgili ön toplantıların yapıldığını belirten Vali Amir Çiçek, “Yüksek Seçim Kurulu (YSK) kararları ve Bakanlığımızın genelgeleri, geçmiş dönemlerde yapılan seçimlerde neler olmuş, hangi olaylar olmuş ve muhtemel olaylar ne olabilir gibi çalışmalar ilçelerimizde yapıldı. Yapılan bu güvenlik tedbirleri toplantılarında, Yüksek Seçim Kurulu ve Hakimin il ve ilçe seçim kurullarının görevleri dışındaki tedbirlerin neler olduğunu tekrar gözden geçireceğiz. Ayrıca İlçe Seçim kurullarımızın, İl Seçim Kurulu başkanımızın çalışmalarını kolaylaştırıcı imkanlar, eğer yoksa diğer kuruluşlar ile kamu kuruluşları ile lojistik destek konusunda gerekli çalışmaları arkadaşlarımız zaten yapıyorlar ve yapmaya da devam edecekler. 16 Nisan 2017 günü yapılacak Anayasa değişikliği halk oylaması konusunda oy kullanan ve sandık başına giden her vatandaşın konuyu bilerek, doğru bilerek, yanılmadan vicdanı ile sandık başında Anayasasını oylayan bir vatandaşın her türlü imkânları ve tedbirleri almış durumdayız” dedi.


“Olağanüstü hal propaganda ve oylamaya engel değil”
Olağanüstü hal nedeniyle vatandaşların referandumda hiçbir endişesinin olmaması gerektiğini belirten Vali Çiçek, “Olağanüstü Hal var, olağanüstü halde acaba bunlar yapılabilir mi sorusuna cevabımız gayet yapılabiliyor. Kriteri aşmadan, kamu düzeni ve gruplar arasında ayrışmaya, bölünmeye ve tahrike neden olmayacak şeyse, kanunlar doğrultusunda izinler veriliyor. Olağanüstü hal hiçbir zaman 16 Nisan 2017 tarihinde yapılacak oylamaya engel değil. Oylama öncesi propagandaya da engel değil” dedi.
690 bin 631 seçmen oy kullanacak
Seçmen listelerinin de güncellendiğini açıklayan Vali Amir Çiçek, “Seçmen sayısı da tam ortaya çıktı. 16 Nisan Pazar günü yapılacak olan Anayasa değişikliği için kamuoyuna duyurulması için sandık ve seçmen bilgileri ile istatistik bilgileri vermek gerekir ise, toplam seçmen sayısı 690 bin 631. Toplam sandık sayısı Bin 983. Havalimanlarındaki sandık sayımız ile birlikte sandık sayımızın toplamı Bin 987” dedi. (İHA)

Yorum