Muğla’nın şeker ve tansiyonu kontrol altında

Yarımada Gazetesi 24/11/2016 - 11:34:15 Bu haber 3450 kere okundu
Muğla’nın şeker ve tansiyonu kontrol altında

Muğla Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tüm ilçelerde bir hafta boyunca kan şekeri ve tansiyon ölçümleri yaptı. Şeker hastalığına yönelik farkındalığın oluşturulması amacıyla düzenlenen ölçümlerde 13 ilçede 3813 kişinin kan şekeri ve tansiyon ölçümleri yapıldı. Ayrıca ölçümler sonrasında değerlerde yükseklik tespit edilen 933 vatandaş gerekli kurumlara sevk edildi.

Muğla’ya “diyabeti” anlattılar

14 Kasım Dünya Diyabet Günü nedeniyle ilçe merkezleri ile nüfus yoğunluğu olan kırsal mahallelerde yapılan kan şekeri ve tansiyon ölçümleri hakkında bir değerlendirme yapan Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Hacı Koç ölçümlerin erken teşhis için önemli olduğunu belirtti. Daire Başkanı Hacı Koç yaptığı değerlendirmede “14 Kasım Dünya Diyabet günü nedeniyle ilçelerimizde çeşitli etkinlikler düzenledik. Bunlardan birisi de kan şekeri ve tansiyon ölçümleriydi. Değerlerinde yükseklik görülen vatandaşlarımızı hastanelere ve gerekli kurumlara sevk ettik. Farkındalığı oluşturmak için çeşitli materyallerle vatandaşlarımıza diyabeti anlattık.” ifadelerini kullandı.

Ölçümlerin yılın değişik zamanlarında çeşitli ilçelerde yapılmaya devam edeceğini belirten Koç “Ölçümlerimizi yılın farklı zamanlarında yapıyoruz. Sağlık ekiplerimiz tüm ilçelerimizde çalışmalarını sürdürüyor. Ölçümlerin yanı sıra evde bakım hizmetlerimize de ara vermeden devam ediyoruz. Sağlık ve sosyal alanda vatandaşlarımıza daha iyi hizmet vermek için çalışmalarımızı büyük bir titizlikle yürütüyoruz.” dedi.

 

Yorum