Muğla Kuyumcular Odası ilk toplantısı Bodrum’da yapıldı

Yarımada Gazetesi 26/10/2017 - 09:10:20 Bu haber 2215 kere okundu
Muğla Kuyumcular Odası ilk toplantısı Bodrum’da yapıldı

MARMARİS Kuyumcular Derneği öncülüğünde kuruluş çalışmasına başlanılan Muğla Kuyumcular Odası için ilk toplantı Bodrum’da yapıldı.
 
Önceki gün (23 Ekim 2017) Bodrum merkezde bulunan yaklaşık 20 kuyumcu meslektaşı ile bire bir görüşen Marmaris Kuyumcular Derneği (MKD) Başkanı Erol Sandıkçıoğlu; aynı gün akşamında da OASİS AVM Nurol Kültür Merkezinde geniş katılımlı bir bilgilendirme toplantısı yaptı.
 
Yaklaşık 2 saat süren toplantı sonrası basına açıklama yapan MKD Başkanı Sandıkçıoğlu verdiği bilgide; “Aslında 1994 yılından bu yana  Muğla Kuyumcular Odası kuruluşu için çaba sarf ediyoruz. Tam 23 yıl geride kaldı acı gerçek bu aslında. Turizm ekonomisinin lokomotifi sayılabilecek kuyumculuk sektöründe bize ait İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya gibi büyükşehirler ve diğer bir çok ilimizde olan, devlet esnaf arasında köprü olacak bir meslek odamız maalesef Muğla’da yok. Meslektaşlarımız şuana kadar mevcut olan Ticaret Odası, Esnaf Sanatkarlar Odası gibi diğer kuruluşlara üye olmak zorunda kalarak ticaretlerini sürdürmeye çalışıyorlar. Tabii bizim mesleğe özel ihtiyaçlarımızın çözümü için bu yeterli değil. Mesela şu an için en büyük sorunlarımızdan birisi bölgemizde bir altın gümüş metal ayar evi açmak, ziynet değeri yüksek gerçek takılarla sahtelerini, taklitlerini ayıracak bir analiz laboratuarı kurmak hatta mal satarken müşteriye garanti güvencesi verecek bir Oda tescilli Sertifika vererek, meslektaşımız olan oda üyelerimizin satışlarını artırmak. Bunun dışında yurt dışına çıkışlarda, yurt dışı ürün satışlarında meslektaşlarımız adına gümrükleme işlerini hızlandırıp tamamlamak ve genel olarak bir mesleki birliği dayanışmayı sağlamak için Muğla’da Kuyumcular Odası kurulması şart. 
 
   Oda kuruluşu için Bodrum’dan yola çıktık, önümüzdeki günlerde Marmaris ve Fethiye’deki meslektaşlarımızla da bir araya gelip kurucu 500 üye sayımızı tamamladıktan sonra, kuruluşumuz için resmi müracaatımızı yapacağız.”dedi. 
 

Yorum