Muğla’da Sportmence’nin yeni sayısı yayında

Yarımada Gazetesi 31/05/2017 - 11:18:35 Bu haber 1487 kere okundu
Muğla’da Sportmence’nin yeni sayısı yayında

Gazeteci ve Spor Yazarı Erol Dolu tarafından yayınlanan Muğla’da Sportmence’nin yeni sayısı yayınlandı. Haziran 2017 tarihli sayıda, “Merhaba Spor” dergisinin 28 Mayıs 1979’da yayınlanan sayısından Toplumsal Kalkınmada Gençlik Projesi haberi, Dünya Spor Yazarları Birliği’nin 2018 Kongresi’nin Antalya’da yapılacağı, Fethiye- Ölüdeniz’e atletizm pisti yapılması önerisi gibi haberler yer aldı.  

Aslen Ortaca-Dalyan’lı olan ve 28 yıldır Fethiye’de yaşayan Gazeteci, Spor Yazarı ve serbest atletizm sporcusu Erol Dolu, Muğla genelindeki spor aktivitelerini derlediği aylık fanzini Muğla’da Sportmence’de ayrıca eski gazete arşivlerinden derlediği spor haberlerine de yer veriyor. Dolu aylık olarak yayınladığı fanzini Muğla ve ilçelerindeki spor ve basın camiasına ücretsiz olarak ulaştırıyor.

Erol Dolu kimdir?

Muğla bölgesini temsilen 27 yıl lisanlı atletizm yaptı. 1979’dan bu yana Muğla’da amatör spor dalları konusunda yazılar yazıyor ve muhabirlik yapıyor. Ağustos 2015 tarihinden bu yana aylık olarak, başta atletizm olmak üzere tüm amatör spor dallarının sorunları hakkında konuları ele alan “Muğla’da Sportmence” isminde bir bülten gazetesi hazırlıyor. Bu gazete Muğla ve ilçelerinde gerçekleşen spor faaliyetleri yer alıyor. Ayrıca Marmaris’te yayınlanan Çağdaş Marmaris Gazetesi’nde muhabirlik ve köşe yazarlığı yapıyor.

Dolu, Muğla yerel basınında amatör spor konusunda yazdığı yazılar dolayısıyla Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü tarafından her yıl düzenlenen Anadolu Basını Özendirme Yarışması’nda 1996 - Yılın Spor Yazarı ödülünü aldı. Dolu’nun bu güne kadar çeşitli basın kuruluşlarından verilen 18 ödülü bulunuyor.

Haber: Yeliz Yavaş

 

Yorum