MSKÜ'nün Eğitim ve Araştırma Hastanesi yeni binası hizmete girdi

Yarımada Gazetesi 14/11/2017 - 08:32:11 Bu haber 4910 kere okundu
MSKÜ'nün Eğitim ve Araştırma Hastanesi yeni binası hizmete girdi

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Eğitim ve Araştırma Hastanesinin yeni binasında hasta kabulüne başlandı.

Temeli üç yıl önce atılan ve resmi açılışı gelecek aylarda yapılması planlanan MSKÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesi yeni yerinde hizmet vermeye başladı.

103 bin 531 metrekare kapalı alan üzerine kurulan hastanede 567 yatak sayısı, J Blok hizmet binasının da açılmasıyla 624'e çıkacak.

Muğla Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Dr. Rıza Murat Himoğlu, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Ümit Başar Semiz ve MSKÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nevres Hürriyet Aydoğan, gazetecilere hastaneyi gezdirerek verilecek sağlık hizmetleri hakkında bilgi verdi.

Genel Sekreter Rıza Murat Himoğlu, Muğla halkına sağlık alanında en iyi hizmeti vermenin gayreti içerisinde olduklarını söyledi. Muğla'da son dönemde sağlık alanında çok önemli gelişmeler yaşandığını anlatan Himoğlu, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin yüksek standartlara sahip, yeni modern hizmet binası ve uzman ekipleriyle sağlık turizminin başkenti olmayı hedeflediğini kaydetti.

Hastanenin ulusal sağlık politikaları ve stratejilerine uygun, hasta ve çalışan güvenliğinden ödün vermeyen, hasta ve çalışan memnuniyetini üst düzeyde tutmayı amaç edinen, kolay ulaşılabilir, teknolojik gelişmelere ve sürekli iyileşmeye açık bir anlayışla yerli ve yabancı hastalara sağlık hizmeti sunmayı ve nitelikli sağlık çalışanları yetiştirmeyi amaç edindiğini vurgulayan Himoğlu, yeni hastanenin 103 bin 531 metrekare kapalı alan üzerine kurulduğunu dile getirdi.

Himoğlu, 567 hasta yatağı bulunan hastanenin J Blok hizmet binasının da tamamlanmasıyla yatak sayısının 624'e çıkacağını ifade etti. Poliklinik sayısının ise 99'dan 163'e çıkarıldığını anlatan Himoğlu, polikliniklerde günlük ortalama 8 bin hasta bakılabildiğini söyledi.

- "Acil servis 6 kat büyüdü"

Acil servisin 3 bin 200 metrekare alan üzerine kurulduğunu belirten Himoğlu, şöyle konuştu:

"Acil servisimiz içindeki acil müşahede yatakları ile acil müdahale odaları da yetişkin ve çocuklar için ayrı ayrı olarak tasarlanmıştır. En önemlisi de acil servisimizin kendi bünyesinde bulunan laboratuvar, ultrasonografi, röntgen, acil tomografi ve acil ameliyathanesi ile daha sağlıklı, hızlı ve kaliteli hizmet vermeye devam etmesidir."

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Semiz ise yeni hastanenin yüksek teknolojiye sahip tıbbi donanımı, deneyimli, çağdaş tıbbi bilgi düzeyine sahip uzman doktor kadrosu, hasta bakımında tecrübeli hemşireleri ve görevli tüm çalışanlarıyla bölge halkına ve dışarıdan gelecek vatandaşlara kaliteli, güler yüzlü sağlık hizmeti sunmaya devam edeceğini dile getirdi.

Açıklamaların ardından, Himoğlu, Semiz ve Aydoğan tarafından hastanedeki birimler gezdirilerek verilen sağlık hizmetleri hakkında bilgi verildi.

- Yaralı binbaşıya ziyaret

Gazeteciler ve sağlık çalışanları hastanenin ortopedi servisinde tedavisi devam eden Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde teröristlerle girilen çatışmada ayağından yaralanan Zıpkınlar Tabur Komutanı Binbaşı Yavuz Oruç'u ziyaret ederek geçmiş olsun dileğinde bulundu.

Moralinin ve sağlık durumunun iyi olduğunu belirten Oruç, en kısa sürede ayağa kalkarak silah arkadaşlarıyla beraber olacağını ifade etti.

Yaklaşık 40 gündür tedavi gördüğünü ve bu süreçte 4 ameliyat geçirdiğini anlatan Oruç, yeni hastanede verilen sağlık hizmetlerinden de çok memnun kaldığını anlattı.

 

Yorum