Milas’lı Pehlivan Güreşçi Türkiye ve Milas’ı bu kez Bulgaristan’da temsil edecek.

Yarımada Gazetesi 16/09/2017 - 09:08:45 Bu haber 613 kere okundu
Milas’lı Pehlivan Güreşçi Türkiye ve Milas’ı bu kez Bulgaristan’da temsil edecek.

Milas Belediyespor Güreşçisi ve aynı zamanda  Zabıta Müdürlüğünde görevli olan Pehlivan Güreşçi Erkan Uysal Bulgaristan’ın Plovdiv kentinde düzenlenecek Veteranlar Serbest ve Greko-Romen Güreş Dünya Şampiyonasına katılıyor.

Dünya Güreş Birliği (UWW) ‘NİN VE Türkiye Güreş Federasyonunun  10-15 Ekim tarihleri arasında ortaklaşa düzenlediği Güreş Dünya Şampiyonasında mindere çıkacak olan Uysal’ın hedefi Dünya Şampiyonu olmak. Geçtiğimiz yıllarda da bir çok turnuvaya katılıp önemli dereceler alan Uysal en son geçen yıl 6 - 10 Ekim  tarihleri arası Polonya’da düzenlenen  Dünya Veteranlar Güreş Şampiyonası’nda güreşmiş ve Dünya üçüncüsü olmayı başarmıştı.

Bulgaristan’da düzenlenecek olan turnuvaya katılmadan önce Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat’ı makamında ziyaret ederek bilgi aktaran Uysal ; “Bu yılki hedefinin Dünya Şampiyonu olmak olduğunu belirtti.Geçen yılki turnuvada kıl payı şampiyonluğu kaçırarak üçüncü olduğunu söyleyen Uysal , yinede Türk bayrağımızı göndere çektirmekten gurur duydum” dedi.

Pehlivan Güreşçi Uysal’a ziyaret için teşekkür eden ve turnuva içinde ayrıca başarı dileyen Başkan Tokat ; “Erkan kardeşimizin bu yaşına rağmen bu işi bırakmaması ilçemiz adına son derece sevindirici bir durum. Katıldığı turnuvalarda  Milas adını dünyanın her yerinde duyurup başarılı dereceler elde ediyor. Bu yılki turnuvada da seni gönülden destekliyor Dünya Şampiyonu olacağına inanıyoruz” dedi.

Yorum