Milas’ın alev savaşçıları göreve hazır

Yarımada Gazetesi 10/06/2017 - 10:26:54 Bu haber 985 kere okundu
Milas’ın alev savaşçıları göreve hazır

Milas’ın alev savaşçıları göreve hazır

Muğla’da yaz aylarının korkulu rüyası orman yangınlarına en hızlı biçimde müdahale edecek olan yangın helikopteri, bu sene de olası orman yangınlarına ilk müdahale için Milas’ta konuşlandı.

T.C. Orman Bakanlığı tarafından 5 yıllık bir süre için kiralanan ve bir kısmı Muğla Orman Bölge Müdürlüğü’ne tahsis edilen yangın helikopterlerinden biri, Milas’ın Beçin Mahallesi’ndeki Denizcik Orman Deposu’ndaki alana konuşlandı. 1 Haziran 2017 tarihinden, 28 Ekim 2017 tarihine kadar görev yapacak olan yangın helikopterinde; bir kaptan pilot, bir kaptan pilot yardımcısı, bir uçuş mühendisi, bir Türk pilot ve bir de orman personeli görev yapacak.

1 Haziran tarihinde gelerek Denizcik Orman Deposu’nda göreve hazır bir şekilde bekletilen MI-8MTV-1 model yangın söndürme helikopterinde görev yapan Türk Pilot Selçuk Çevikbaş, 5 kişilik mürettebatta; Kaptan Pilot Alekseyeyev Andrian (Ukrayna), Kaptan Pilot Yardımcısı Voloshyn Dmytro (Kazakistan) ve Uçuş Mühendisi Aliyev Eldor (Azerbaycan)’un yanı sıra bir Türk pilot olarak kendisi ve bir de orman personelinin görev yapacağını söyledi.

Gün doğumundan gün batımına kadar, mesai kavramı gözetmeksizin görev yapacak olan helikopterin 2 saat 15 dakika havada kalabildiğini belirten Türk Pilot Selçuk Çevikbaş; “Yangın Gözetleme Kulesi’nde görev yapan arkadaşımızın ihbarı üzerine 10 dakika içerisinde havalanarak, belirtilen koordinatlara doğru uçuyoruz. Aslında 4,5 ton kapasiteli Bambi (Su kovası) mevcut ancak bizler güvenlik gerekçesiyle 2,5 tonla sınırlandırıyoruz.

Bizim görevimiz, olası bir yangında özellikle karadan müdahale edilmesi güç noktalardaki yangınlara ilk müdahalede bulunmak, yangının büyümesini engellemek ve karadan müdahale edecek olan ekiplere havadan destek vermektir.

Kendi sorumluluk bölgemizdeki yangınların dışında bazen de çevre il veya ilçelerdeki yangınlara da müdahale için görevlendiriliyoruz. Umarım hiçbir zaman ormanlarımızda yangın çıkmaz da bizlere de görev düşmez” derken, Milas Orman İşletme Müdürü İbrahim Çetin Akkaya ise, yangın söndürme helikopterlerinin 2017-2021 yıllarını kapsayacak şekilde 5 yıllığına kiralandığına vurgu yaparak; “Helikopterimiz 1 Haziran’da geldi, yangın söndürme uçaklarımızdan biri 1 Temmuz’da, diğer ise 15 Temmuz’da gelerek göreve hazır şekilde bekleyecekler” dedi. (İHA)

Yorum