Metrekaresi 1 TL

Yarımada Gazetesi 30/11/2017 - 07:59:18 Bu haber 323 kere okundu
Metrekaresi 1 TL

Gündoğan Çetirge ( Çetilli) Burnu’nda Besa Firması’nın inşaat hafriyatı ile denizi doldurarak, 31 dönümlük dolgu alanı yaratması ile gelişen hukuki süreç, 24 Kasım’da yapılan duruşmada para cezası ile sonlanırken, Hazinenin açtığı dava da 30 Kasım Perşembe günü saat 09.30’da görülecek. 
 
METRE KAREYE 1 TL VER, DENİZİ DOLDUR!
 
Gündoğan Çetirge ( Çetilli) Burnu’nda Besa Firması’nın inşaat hafriyatı ile denizi doldurarak, 30 dönümlük dolgu alanı yaratmasına karşılık açılan kamu davasına  Peynir Çiçeği ve Bodrum Denizciler Derneği müşteki olarak müdahil olmaları kabul edilmezken, Bodrum 6.Asliye Ceza Mahkemesi’nde 24 Kasım’da gerçekleşen duruşmada karar verildi. Efe Bezici’nin sahibi olduğu Besa Firma Yetkilisine yönelik “Kıyı Kanuna Aykırılık suçu işlendiği sabit görülerek , 1 yıl 2 ay hapis cezasının, 11 ay 20 güne indirilmesine, bu cezanın da 31.500. TL para cezasına çevrilmesine karar verildi.” Verilen karardan da görüldüğü üzere, yaklaşık 31 dönüm dolgu alanına verilecek ceza, metre kareye 1 Tl’ye tekabül ediyor.
 
HAZİNE DE DAVA AÇTI
 
Mahkemenin verdiği kararla ilgili görüşlerine başvurduğumuz ve kamu davasına müşteki olarak katılan, Peynir Çiçeği ve Bodrum Denizciler Derneği yetkililerine görüşlerini sorduk. “Davanın 6 celsede sonuçlanması bile olumlu bir gelişme. Ceza almaları da, yaptıklarının ispatı anlamında önemli. Elbette yeterli değil. Ancak bizleri müdahil olarak kabul etmediklerinden, söz hakkımız olmadı. O nedenle, karara her iki tarafa da itiraz hakkı tanındığından, biz de gerekçeli kararın elimize gelmesini takiben “müdahil olmalıydık ve verilen cezanın yapılan doğa katliamı  ve yasaları çiğnemenin karşılığı olmadığını düşünüyoruz ” diyerek temyiz edeceğiz. Bu arada, 30 Kasim 2017 Persembe günü 1. Asliye Hukuk mahkemesinde saat.09.30 da Hazinenin BESA aleyhine actığı ” meni müdahale ve kal (dolguyu kaldırma, kıyıyı eski haline getirme) davası başlıyor. Bu bir ceza davası değil,  31 dönümün kaldırması, işgale son vermesi için açılan dava. O nedenle vatandaşlar da müdahil olabilir, davaya katılabilir. Bizler orada olacağız.” dediler.

Yorum