Menteşe, temiz enerji için birleşti

Yarımada Gazetesi 31/05/2017 - 10:12:03 Bu haber 1335 kere okundu
Menteşe, temiz enerji için birleşti

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Şehir Plancıları Odası Muğla Şubesi’nin düzenlediği ‘Yenilenebilir Enerji Yatırımları Planlama ve Doğa’ Paneli Konakaltı İskender Alper Kültür Merkezi’nde gerçekleşti.

Panelin açılış konuşmalarını yapan Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, “Yenilenebilir enerjinin öneminin elbette ki farkındayız. Belediyemizin kurulmasından bu yana geçen sürede, 16 Megavatlık güneş enerji santrali ve 80 megavatlık rüzgâr enerji santrali, imar planları onaylanarak yürürlüğe girmiştir.” diye konuştu.

Menteşe’de doğal sit, arkeolojik sit, ÖÇK alanları ve yıllardan bu yana korunmuş tarihi yapıların var olduğunu kaydeden Başkan Gümüş, “Menteşe ilçemizde doğal sit, arkeolojik sit, ÖÇK alanları ve yıllardan bu yana korunmuş tarihi yapılar var. Bu yüzden özellikle imar ve şehircilik bakımından pek çok sorunla yüz yüze geliniyor. Bu nedenle kentimize dair görüş ve önerileri dikkate alınarak, yaşam konforu daha yüksek olan mekânlar oluşturmayı ve doğal yapılarımızın korunması amacıyla, Meslek Odalarımız ile bir protokol imzaladık. İmzalanan protokol ile sağlıklı kentleşme, nitelikli yapılaşma, kültürel, tarihi, doğal çevre değerlerinin korunarak geliştirilmesi ve halka daha nitelikli teknik hizmet sunulması hedefleniyor. Protokol ile ayrıca doğal yapılarımızı koruyarak, geleceğe taşıma amacındayız.” dedi.

Haber Merkezi 

Yorum