Menteşe’nin “Tip Projeleri” Ula’ya örnek oldu!

Yarımada Gazetesi 01/12/2016 - 11:23:15 Bu haber 3016 kere okundu
Menteşe’nin “Tip Projeleri” Ula’ya örnek oldu!

Menteşe Belediyesi Etüt Proje Müdürlüğü tarafından geçtiğimiz yıl hazırlanarak hayata geçirilen ve kırsal bölgede yaşayan vatandaşların ilgisiyle karşılaşan “Tip Projeler”, Ula Belediyesi’ne örnek oldu. Ula Belediye Başkanı Ümit Karaaslan, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş ile protokol imzalayarak, Tip Projeleri en kısa zamanda Ula’da uygulamak istediğini belirtti.

Belediye projelendirdi, vatandaş inşa etti

Ula Belediyesi ile yapılan imza protokolünde konuşan Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş konuyla ilgili yaptığı açıklamada; “6360 Sayılı Büyükşehir Kanunu kapsamında 48 köy ve dört beldemizin mahalle statüsüne dönüşmesinin ardından, köy olan kırsaldaki yerleşim alanlarımız artık ilçemizin birer mahallesi oldu. Köylerimiz mahalle olduğu için buralarda ev yapmak isteyen vatandaşlarımız, şehir merkezindeki vatandaşlarımız gibi proje hazırlatmak ve bu projeler için yüksek ücretler ödemek durumda kalacaklardı. Menteşe Belediyesi olarak, vatandaşlarımızın bu durumunu düşünerek, evlerinin projelerini hazırlayarak ücretsiz olarak vermeye karar verdik. 2015 yılında hazırladığımız projeler sayesinde, şu ana kadar 19 adet başvurumuzu aldık, bunlardan 9 adet tip projemizi ruhsatlandırarak, vatandaşlarımıza teslim ettik.  Hazırladığımız Tip Projelerimiz vatandaşlarımızın yoğun ilgisini ve takdirini topladı. Bu projemiz aynı zamanda Ula Belediyemize de örnek oldu. Projelerimizi Ula Belediyemizle paylaşmaktan mutluluk duyuyorum.  Ula’mıza hayırlı olsun.” dedi.

İmza Protokolünde konuşan Ula Belediye Başkanı Karaaslan ise şunları söyledi: “Başkanımıza teşekkür ediyorum. Biz de Ula’daki vatandaşlarımıza hizmet etmek için bu projeleri uygun bulduk. Sağ olsun Başkanımız bizi kırmadı ve hazırladıkları projeleri bizimle paylaştı. Başkanımıza, Ula Halkı adına teşekkür ediyorum. Vatandaşlarımıza hayırlı olsun.” dedi. 

Yorum