Menteşe hastanesine kavuşuyor

Yarımada Gazetesi 06/01/2018 - 08:29:10 Bu haber 888 kere okundu
Menteşe hastanesine kavuşuyor

AK Parti Muğla Milletvekili Öztürk:  "Menteşe'de hayata geçecek bir devlet hastanesi bölge hastanesinin yoğunluğunu, sıkıntılarını ve dertlerini alacak bir hastane olacak"

 

AK Parti Muğla Milletvekili Nihat Öztürk,  “Menteşe’de hayata geçecek bir devlet hastanesi, bölge hastanesinin yoğunluğunu, sıkıntılarını ve dertlerini alacak bir hastane olacak.” Dedi.

Öztürk, Menteşe Öğretmenevi’nde AK Parti Menteşe İlçe Başkanı Tamer Topal ve Muğla Sağlık İl Müdürü İskender Gencer  ile gazetecilerle bir araya geldi..

AK Parti Muğla Milletvekili Nihat Öztürk, yaptığı konuşmada, Muğla’nın sağlık konusunun şakaya gelemeyeceğini belirterek, yeni hastanenin hizmete girmesi ile MSKÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesinin artık bölgeye hizmet veren bir hastane olduğunu söyledi.

Hastanenin eksik kadroları ile ilgili YÖK Başkanı ile görüştüğünü ve olumlu sonuç aldıklarını kaydeden Öztürk, eksik kadroların kısa zamanda doldurulacağını ifade etti.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin hizmet vermeye başladığını belirten Öztürk, "Yeni hastanemiz hizmete girdi. O hastane artık bölgeye hizmet verecek. Menteşe merkezde ise bir hastane ihtiyacı doğdu. Menteşe’de hayata geçecek bir devlet hastanesi, bölge hastanesinin yoğunluğunu, sıkıntılarını ve dertlerini alacak bir hastane olacak." dedi.

Konuyu, Sağlık Bakanı ile görüştüğüne işaret eden Öztürk, şunları söyledi:

"Bakanımıza eski hastanenin 400 yataklı olduğunu, açılan yeni hastanenin de yatak sayısının aynı olduğunu, yeni hastanenin de artık bölgeye hizmet vereceğini söyledim. Sayın Bakanım söylediklerime hak verdi. Hatta 'ilk etapta'Menteşe’de eski hastane alanına çok büyük olmayan, özel bir hastane yapalım' dedi. Bu konu üzerimizde çalışmamızı istedi. Bu toplantının ardından çalışmayı başlattık. Yaklaşık bir ay önce bakanımız ile tekrar görüştük. Bu görüşmede Sağlık Bakanımız, Menteşe ilçesinde bulunan eski hastanenin yapısı ile genel müdürlüğe talimat vererek bir ekip göndermesini, fazla maliyetli olmayacak, 100-150 yatak kapasiteli hastane için çalışma yapılmasını istedi. Şu an bunun üzerinde çalışıyoruz. Marmaris, Bodrum, Milas’taki devlet hastanesine sahip çıktığımız gibi Menteşe’nin devlet hastanesine de sahip çıkıyoruz."

Muğla Sağlık İl Müdürü İskender Gencer ise ilçeye kazandırılacak devlet hastanesi için çalışma başlattıklarını ifade etti.

Eski hastane alanında 125 nitelikli yatağa sahip bir devlet hastanesi için çalışma yürüttüklerini anlatan Gencer, "En kısa zamanda çalışmaları tamamlayacağız. Güçlendirme çalışmaları birkaç gün içinde başlayacak. 125 yataklı hastanenin en kısa zamanda açılması için çalışmamız devam ediyor.  Hastanenin yıl sonunda hizmete girmesini hedefliyoruz." diye konuştu.

Ak Parti Menteşe İlçe Başkanı Tamer Topal ise yapılması planlanan devlet hastanesinin, ilçe için önemli olduğunu vurguladı.

Topal, merkezdeki hastanenin de yıl içerisinde faaliyete geçmesi için çaba göstereceklerini sözlerine ekledi.

 

 

Yorum