Menteşe’de Çıntar Festivali

Yarımada Gazetesi 01/12/2017 - 08:09:42 Bu haber 621 kere okundu
Menteşe’de Çıntar Festivali

MENTEŞE Belediyesi tarafından Pazar Yeri’nde düzenlenen ve halkın yoğun katılım gösterdiği Çıntar festivali renkli görüntülere sahne oldu. Festivalde vatandaşlara Belediye ekipleri tarafından hazırlanan 300 kilo çıntar közde ve pide olarak dağıtıldı.
 
Menteşe Pazar Yeri’nde düzenlenen ve vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği festivalin açılışında konuşan Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, çıntarın bölge üreticisinin önemli geçim kaynaklarından biri olduğunu ifade ederek, “Çıntar yüksek besin değeri olan ve ekilmeye ihtiyaç duyulmadan doğanın bizlere sunduğu bir besin. Çıntarımızı bu tarz etkinlik ve festivallerle tanıtmayı ve önemini arttırmayı hedefliyoruz. Etkinliklerimize halkımızın yoğun şekilde katılım göstermesi bizleri sevindiriyor” dedi. 
 
Başkan Gümüş’ün konuşmasının ardından Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Fen Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Hakan Allı çıntarın toplanışı, yemekleri ve faydaları hakkında vatandaşlara bilgiler aktardı. Konuşmaların ardından Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş ve Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün vatandaşlara çıntar dağıttılar.
 

Yorum