Menteşe Bodrum'da Tanıtıldı

Yarımada Gazetesi 12/07/2018 - 08:38:06 Bu haber 777 kere okundu
Menteşe Bodrum'da Tanıtıldı

Menteşe Belediyesi, Bodrum Dibeklihan Kültür Sanat Köyü’nde düzenlenen gecede tanıtıldı.  Tanıtım gecesinde sunum yapan Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, “Hepinizi tarihi evlerimizi, arastamızı, zahire pazarımızı ve Türkiye’nin tek inilerek gidilen doğa harikası yaylamızı görmek için Menteşemize bekliyoruz” dedi. 
 
Dibeklihan fuaye alanında düzenlenen etkinlik, Menteşe Belediyesi’nin fotoğraflar ve kurulan stantlar ile tanıtımının yapılmasıyla başladı. Kokteylin ardından Menteşe Belediyesi Halk Oyunları Topluluğu ve Muğla Yörük Obaları Derneği Kadınları yöresel oyun ekibinin dans gösterileri gerçekleştirildi. Gecenin açılış konuşmasını Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün yaptı. 
 
Daha sonra Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, slayt sunum eşliğinde katılımcıları Menteşe ilçesi hakkında bilgilendirdi. Başkan Gümüş, sunumda Menteşe’nin tarihi, kültürel ve coğrafi değerlerini katılımcılara tanıttı. Muğla’nın merkez ilçesi Menteşe’nin aynı zamanda bir hoşgörü, medeniyet ve bir üniversite kenti olduğunun da anlatan Başkan Gümüş, “Kurulduğumuz günden bu yana geçmişten günümüze taşınan bizi biz yapan kültürel değerlerimize, yapılarımıza sahip çıkarak orijinalliğini bozmadan, gelecek kuşaklara aktarmaya çalıştık. Menteşemiz kültürün, sanatın, tarihin halen canlı olduğu ve korunduğu bir kent. Amacımız deniz, kum ve güneşin beraberinde kültür turizmi yapmaktır. Hepinizi tarihi evlerimizi, arastamızı, zahire pazarımızı ve Türkiye’nin tek inilerek gidilen doğa harikası yaylamızı görmek için Menteşemize bekliyoruz.” dedi. 
 
Başkan Gümüş’ün konuşmasının ardından düzenlenen panelde Mimar Cengiz Bektaş Muğla Evleri, Yazar Tülay Kayar Gelenek ve Görenekleriyle Muğla ve MUSANDER Derneği Başkanı Sadettin Özbek Sanata Kaynaklık Bakımından Muğla, konulu birer konuşma yapılar. Gece yöresel Sanatçı Uygar Karaca’nın Muğla yöresi halk türküleri konseri ile sona erdi. 
 

Yorum