MEHMET TOSUN AYNI GÖREVE TEKRAR ATANDI

Yarımada Gazetesi 11/03/2021 - 08:26:02 Bu haber 9557 kere okundu
MEHMET TOSUN AYNI GÖREVE TEKRAR ATANDI

Bodrum siyasetinin önde gelen isimlerinden Mehmet Tosun, İYİ Parti Kalkınma Politikaları Turizmden Sorumlu Başkan Yardımcılığı görevine yeniden atandı. Geçtiğimiz haftalarda ismi İYİ Parti Muğla İl Başkanlığı için gündeme gelen Tosun, yazılı bir açıklama yayımlayarak genel merkezdeki görevi nedeniyle il başkanlığı ile ilgili bir görevin gündeminde olmadığını belirtti.
 
Yaptığı yazılı basın açıklamasına “Partimize gönül vermiş çok kıymetli, İYİ ve cesur arkadaşlarım; Sizleri şahsımın isminin de geçtiği hem il başkanlığı görevi hem de genel merkezdeki yeni görevimle ilgili affınıza sığınarak bilgilendirmek istiyorum” sözleri ile başlayan Mehmet Tosun, şu ifadeleri kullandı:
 
“Sayın Genel Başkanımız Meral Akşener hanımefendinin öncülüğünde başlatmış olduğumuz İYİ ve cesurlar hareketi, aradan geçen 3,5 yıla yakın süre içerisinde partileşerek, siz Muğla’daki birbirinden değerli arkadaşlarımızın özverili çalışmaları sonucu her geçen gün güçlenerek, iktidara namzet bir parti olarak yoluna devam etmektedir. Biz güzel ilimiz Muğla’da partimizi, Sayın Genel Başkanımızın cesur ve kararlı duruşu, Muğla Milletvekilimiz Prof. Dr. Metin Ergun beyin ilimiz ve ülkemiz genelindeki çalışmaları, değerli ilçe başkanlarımızın, yönetim kurulu üyelerimizin ve partililerimizin destekleri ile her türlü engellemelere rağmen teşkilatlandırarak bu günlere taşımış bulunmaktayız. Öncelikle emeği geçen her arkadaşımıza ayrı ayrı teşekkür ediyorum.
 
Şahsım da parti kurulduğu günden bu yana yerelde ve genelde bu çalışmalara destek vererek, 2019 yerel seçimlerinde Bodrum Belediye Başkan adayı gösterilmiştir. Aday olduğumuz bu seçimlerde ittifak dışı kalan Bodrum ilçemizde, ilçe teşkilatımız, belediye meclis üyesi adaylarımız ve partililerimiz ile birlikte genel merkezimizin desteği ile çok çalışarak %35 gibi yüksek bir oy alarak partimizi en iyi şekilde temsil ettik.  İçinde bulunduğumuz şu günlerde Muğla ilimizde hepimizin bildiği malum sebeplerden dolayı, mevcut il yönetiminin istifası sonucu İl Başkanımızın görevi sona ermiştir. Bu nedenle yeni İl Başkanımızın belirlenmesi ile ilgili bir süreç, genel merkezimiz ve milletvekilimiz tarafından, yaklaşık bir buçuk aydan bu yana işletilmektedir. Ayrıca yaşanan bu gelişmeler sonrası İl Başkanlığı görevi konusunda, şahsımın ismi başta Bodrum İlçe Başkanımız ve Yönetim Kurulumuz olmak üzere, Muğla genelindeki arkadaşlarımız tarafından sıkça dile getirilmiştir. Konuyla ilgili arayan soran ve desteklerini ifade eden arkadaşlarımıza, Muğla olarak olağanüstü bir süreçten geçiyoruz, başta sayın Genel Başkanımız ve genel merkezimiz olmak üzere Muğla Milletvekilimiz ve siz değerli partililerimiz tarafından, şayet şahsım bu göreve uygun görülür ise partimizi kurumsallaştırmak ve ilimizde büyütmek adına, birlik ve beraberlik içerisinde çalışarak elimden gelen çabayı sonuna kadar sarf edeceğimi hep ifade etmişimdir. Bu süreç içerisinde şahsımın da İl Başkanlığı görevi konusunda ismimin partilileirmiz tarafından telaffuz edilmesi, kuruluşundan bu yana saflarında yer almaktan onur duyduğum partimizdeki her arkadaşımız gibi beni de ziyadesi ile mutlu etmiştir.
 
Özellikle bu konuda, partimizi düşünerek desteklerini ifade eden arkadaşlarımıza buradan tekrar teşekkür ediyorum. Ancak yaşanan bu süreç içerisinde, daha önceden genel merkezde yürütmüş olduğum Kalkınma Politikaları Turizmden Sorumlu Başkan Yardımcılığı görevine, Kalkınma Politikaları yeni Başkanı Sayın Ümit Özlale’nin tavsiyesi ve Sayın Genel Başkanımız Meral Akşener’in onayıyla 05 Şubat 2021 tarihinde tekrar atanmış bulunmaktayım. Söz konusu görevle ilgili atama yazıları geçen hafta itibari ile elime ancak resmi olarak ulaşmıştır. Bundan sonraki süreçte önceden olduğu gibi, partimizin Turizm Politikalarının oluşturulması ve sektörün sorunlarının siyasete aktarılması konusunda elimden geleni yapacağımdan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Geçmişten bugüne birlikte siyaset yaptığım arkadaşlarımın çok iyi bildiği, sizlerin de bilmesini istediğim düşüncemi buradan bir kez daha ifade etmemin yararlı olduğu düşüncesindeyim. Siyasete başladığım günden bu yana, parti içerisinde birden çok görevin mümkün olduğunca aynı kişide toplanmaması fikrini, siyaset yaptığımız kadroyu genişletmek ve daha fazla arkadaşa görev verilmesi düşüncesiyle hep savunmuşumdur. Muğla ilimize özgü yaşamış olduğumuz bu süreçte, İl Başkanlığı görevine talip olan çok sayıda arkadaşımızın olması sizler gibi şahsımı da son derece mutlu etmiştir. Yukarıda ifade etmiş olduğum bu tür görevlere bakış açım, genel merkez görevim sonrası oluşan yeni durum ve siyasi sorumluluğum gereği, İl Başkanlığı görevi için bu aşamadan sonra ismimin telaffuz edilmesinin doğru olmayacağını düşünüyor, yeni atanacak İl Başkanı arkadaşımızla birlikte, ilk günkü heyecanla, partimizi Muğla’da ve ülkemizde hak ettiği yere getirmeye çalışacağımdan hiç kimsenin endişesi olmamasını temenni eder, hepinize Bodrum’dan saygı ve sevgilerimi sunarım.”

Yorum