Korunan alanların geleceği için Bodrum’da buluşacaklar

Yarımada Gazetesi 31/03/2017 - 11:57:15 Bu haber 977 kere okundu
Korunan alanların geleceği için Bodrum’da buluşacaklar

 

Sualtı Araştırmaları Derneği (SAD), 2 Nisan Pazar günü Korunan Alanlar Mevzuatı ve SİT alanlarının yeni düzenlemeleri hakkında bir seminer düzenliyor. Bodrum Ticaret Odası’nda saat 140,.00’te düzenlenecek olan toplantı “Korunan Alanlarımızın Geleceği ve Deniz-Kıyı Biyolojik Zenginliklerimiz” başlığı altında düzenlenecek.

SAD Kurucu Üyelerinden, AFAG (Akdeniz Foku Araştırma Grubu) Koordinatörü Cem Orkun Kıraç öncülüğünde gerçekleşecek seminerde önce “Korunan Alanlar Mevzuatı ve Yeni SİT Düzenlemeleri” üzerinde durulacak. Ardından Doğa Derneği Koruma Programı Koordinatörü Levent Erkol, derneğin en önemli projelerinden biri olan ÖDA (Önemli Doğa Alanları) çalışmalarını tehlike altındaki flora ve faunadan örnekler vererek açıklayacak. Bodrum Yarımadasının sahip olduğu biyolojik zenginliğin de anlatılacağı sunumlarda, MSKÜ Kıyı Alanları Uygulama Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Tuncay Kuleli tarafından “Bodrum Yarımadası ve Gökova Körfezi Uygulama Örnekleri” anlatılacak.

2 Nisan Pazar günü, Bodrum Ticaret Odası konferans salonunda düzenlenecek etkinlik sonunda SAD olarak Bodrumlu tüm katılımcılara, doğaseverlere ve doğa korumacılara birer Katılım Sertifikası vereceklerini açıklayan SAD Kurucu Üyesi –AFAG Koordinatörü Cem Orkun Kıraç, “UNDP-GEF destekli STK Kapasitesinin Geliştirilmesi projemizde özellikle kadın katılımcıların daha etkin katılım sağlaması bizler için önemli husus olup, Birleşmiş Milletler’in bir prensibi olarak da kadın katılımcıların katılımını teşvik etmekteyiz. Pazar günü gerçekleşecek sunumlarımızda tüm doğaseverleri, özellikle de kadınları aramızda görmek istiyoruz.” dedi.  

Amaçlarının daha güzel bir gelecek, daha sağlıklı yarınlar için kıyı ve deniz ekosistemlerinin bir bütün olarak korunmasını sağlamak olduğunu bildiren Kıraç, Bodrum’da en az 7 Akdeniz foku gözlemlediklerini ve nesli tükenme tehditi altında olan bu sevimli canlının yaşamını sürdürülebilmesi için kıyı korumanın şart olduğunu, bu bilinci Bodrum’da oluşturmak adına etkinliklerinin devam edeceğini bildirdi.

SAD hakkında

SAD kökenleri 1985’e dayanan, önceleri ODTÜ-Sualtı Topluluğu ardından Sualtı Araştırmaları Derneği adıyla faaliyetlerini sürdüren bir sivil toplum kuruluşu olup, 32 yıldır Türkiye’de denizlerde, kıyılarda ve sualtında doğal-tarihi-kültürel değerleri araştırma ve koruma çalışmaları sürdürmekte. 2015 yılından bu yana ise Türkiye’nin Kıyılardaki Önemli Doğa Alanlarını Koru ve Savun projesi ile doğa koruma konusunda STK kapasitesinin artırılması yönünde iki proje yürütmektedir.

Haber Merkezi

 

 

Yorum