Korsan emlakçılıkla mücadelede Gözler Muğla Valisi’nde

Yarımada Gazetesi 05/10/2016 - 19:24:42 Bu haber 1330 kere okundu
Korsan emlakçılıkla mücadelede  Gözler Muğla Valisi’nde

Türkiye Emlak Müşavirleri Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı ve Muğla Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı Ziya Ercan, beraberindeki heyetle Muğla Valisi Amir Çiçek'i ziyaret etti. Ercan, korsan emlakçılıkla mücadele konusunda Vali Çiçek’ten destek istedi.

Fuarlarda broşürlerle bilgilendirme yapılacak                                                       

Kayıt dışı emlakçılık yapan kişilerin emlakçılara ve devlete zarar verdiğini söyleyen Ercan, “Korsan emlakçılık konusunda mücadelemizi veriyoruz ve sizden de destek istiyoruz. Dernek üyelerimiz vergisini vererek devletine sahip çıkıyor ama bu işi kayıt dışı yapanlar vatandaşlarımızı mağdur ederken devlete de zarar veriyor. Yabancı vatandaşlarımızı bilgilendirmek amacıyla turizm fuarlarına katılmayı planlıyoruz. Fuarlarda Türkçe, İngilizce ve Almanca hazırladığımız broşürlerle bilgilendirme yapacağız. Muğla’nın tanıtılmasında her türlü desteği vermeye de hazırız” diye konuştu.

Yaptığı konuşmada 15 Temmuz’dan ders alınması gerektiğini vurgulayan Vali Çiçek, devletin sahip olduğu vatan, millet, bayrak gibi kutsal değerlerin korunması için herkese görev düştüğünü aktardı.

Devletin kolay kurulmadığını kaydeden Vali Çiçek, sözlerine şu şekilde devam etti:

“15 Temmuz gecesi Cumhurbaşkanımız ve halkımızın duruşu, gösterdikleri refleksle hainlere fırsat verilmedi. Devletimizi başta ekonomik açıdan olmak üzere her yönüyle güçlendirme konusunda hepimize görev düşüyor. Ekonomisi güçlü bir ülke olmalıyız. Hangi meslek kuruluşu olursa olsun fırsatçılığa meydan vermiyoruz. Korsan emlakçılık ve yasadışı yapılan bütün işlerle devlet olarak mücadele ediyoruz. Turizmin sürdürülebilir olması konusunda sizin de katkınız önemli.  Rant olan yerde turizm baltalanır. Kayıtsız ekonomi ile ekonomi sağlıklı olmaz. Vatandaşlarımızın bu bilinçte olması lazım. Korsan emlakçılığa karşı kamuoyunu bilgilendirmeliyiz.”

 

Yorum