Köpeğin demir çubukla DÖVÜLMESİNE TEPKİ

Yarımada Gazetesi 06/12/2017 - 08:09:54 Bu haber 728 kere okundu
Köpeğin demir çubukla DÖVÜLMESİNE TEPKİ

FETHİYE’DE  köpeğin demir çubukla dövülmesine tepki gösterdi. Fethiye Turizm Tanıtım Eğitim Kültür ve Çevre Vakfı (FETAV) Hayvan Dostları grubu tarafından düzenlenen etkinlikte bir araya gelen vatandaşlar, Fethiye Belediyesi Kültür Merkezi önünde toplandı. 
 
Topluluk, ellerinde "Cesi için adalet", "Koru ve yaşat", "Hayvanların sesiyiz", "Hayvana şiddete hapis cezası" yazılı döviz taşıdı.
 
Demir çubukla darbelere maruz kalan Cesi ile sahibi Adnan Özal'ın da yer aldığı etkinlikte, bir grup öğrenci, hazırladıkları afişlerle destek verdi. Grup adına konuşma yapan Gökçen Gökmen Bayram, köpeğin, bağlı ve savunmasız olduğu halde vahşice saldırıya uğradığını söyledi. Durumun bir utanç ve hakaret olduğunu vurgulayan Bayram, "Yaşam hakkı, tür gözetmeksizin doğadaki tüm canlılar için eşittir. Şiddetin her türlüsüne karşıyım. Hayvanların sesi olmak için bir araya geldik. Sahipli, sahipsiz hayvan ayrımı olmaz. Kanunlar hepsi için eşit olmalıdır. Siz de korumasız ve savunmasız durumda olan sokak hayvanlarına karşı işlenen suçlarda sessiz kalmayın." Adnan Özal ise şüphelinin cezasız kalmamasını istedi. Grup, konuşmaların ardından "Onlar için bir kap yemek bir kap su", "Hayvan dostuma dokunma", "Cesi için adalet" şeklinde sloganlar atarak alandan ayrıldı. Muğla'nın Fethiye ilçesinde 1 Aralık'ta bir kişinin, iş yerinin önünde bağlı köpeğe demir çubukla vurması güvenlik kamerasınca kaydedilmişti.

Yorum