Kırçiçekleri’nin final grubu mücadelesi İzmir’de başlıyor

Yarımada Gazetesi 10/05/2017 - 16:39:52 Bu haber 857 kere okundu
Kırçiçekleri’nin final grubu mücadelesi İzmir’de başlıyor

Bodrum’un ulusal basketbola açılan kapısı Kırçiçeği Bodrum Basket’in, bilyoner.com Kadınlar Basketbol Ligine yükselme mücadelesi başlıyor.

Kırçiçeği Bodrum Basket, Kadınlar Basketbol Liginde yaptığı zorlu mücadele sürecinde bazı oyuncularını kaybetmesine rağmen, Derya Özyer'in göreve gelmesinden sonra yakaladığı ivme ile 4’lü Final Grubu'na kalmayı başardı. 

Play-off’da Edremit Belediyesi Gürespor’la oynadığı iki karşılaşmayı da kazanarak geçen Kırçiçeği Bodrum Basket, bilyoner.com Kadınlar Basketbol Ligine yükselme karşılaşmalarının yapılacağı 4’lü final grubundaki ilk maçını, yarın (10 Mayıs 2017) saat 15:00’te İzmir deplasmanında Bornova Becker ile oynayacak.

Gürespor karşılaşması sonrasında 4’lü Final Grubu maçlarına bir hafta hazırlanma fırsatı bulan Kırçiçekleri, Bodrum’da yaptığı çalışmaları tamamlayarak bugün İzmir’e gitti. Son çalışmasını Pazartesi günü Binnaz Karakaya Spor Salonunda yapan Kırçiçekleri, Coach Derya Özyer’in taktik ağırlıklı antrenman programında istekli göründü.

Koç Derya Özyer’in antrenman sonrasında yaptığı açıklamada, Edremit Belediyesi Gürespor karşısında alınan iki galibiyet sonrasında bir gün bile galibiyetin keyfini çıkarmadan hemen Becker maçına motive olup, hazırlıklara başladıklarına dikkat çekerek şöyle konuştu:

Bu takım bana da seyircisine de keyif veriyor

“Uzun zamandır sert, etkili ve inatçı bir savunma oturtmak için çalışıyorduk. Gürespor maçında savunma konsantrasyonumuzu gerektiği anlarda en üst seviye çekmeye başardığımızı gördük. Geri düştüğümüz anlarda bile geri adım atmadık. Topu ve skoru iyi paylaşarak rakip savunmayı da dağıttık. Hata sonrası konsantrasyonu bozulan değil, eksik tamamlayan bir ekip olduk. Tıkandığımız anlarda oyuncularım risk alarak takımın önünü açtı. Bu çok önemli. Herkesin risk aldığı bir takım, koçuna da seyircisine keyif verir.”

Galibiyetle başlamak çok önemli

Artık son dörtteyiz. Buradan her takım çıkmak istiyor. Ama biz herkesten çok istiyoruz bilyoner.com’u. Kızlar bu duyguyu bana da yönetime de sponsorlara da veriyor. Her maça ayrı ayrı bakıyoruz. Her maç bizim için final artık. Öncelikli hedefimiz Becker’i İzmir’de yenmek. Final grubuna galibiyetle başlamak çok önemli. İlk maç galibiyeti, turnuvaya yüksek motive sağlar. Becker’i teknik olarak analiz ettik ve bir hafta boyunca elimizden gelen en iyi şekilde hazırlandık. Amacımız yarınki maçı kazanarak Bodrum’a dönmek.”

Haber Merkezi 

Yorum