Kırçiçekleri Final-Four’da!

Yarımada Gazetesi 03/05/2017 - 10:35:05 Bu haber 1320 kere okundu
Kırçiçekleri Final-Four’da!

Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi eleme grubundaki ilk karşılaşmada  Edremit Belediye Gürespor’u, deplasmanda 78-69 yenerek saha avantaj yakalayan Kırçiçeği  Bodrum Basket, bugün sahasında oynadığı maçta da 68-52 galip gelerek adını final-four’a yazdırdı.

Binnaz  Karakaya Spor Salonu’ndaki mücadele saat 18.00’de başlayan karşılaşma skorboard tabelasında yaşanan teknik arıza nedeniyle yaklaşık 2 saat 50 dakika sürdü.

Salby, Şenay, Nihan, Gamze ve Melek ilk beşiyle maça başlayan Kırçiçekleri büyük bir başarıya imza atarak, bilyoner.com Kadınlar Basketbol Ligine yükselme mücadelesi verecek son 4 takım arasına kaldı. Kırçiçekleri’nin Final-Four’daki rakipleri Bornova Becker, Ankara Orman Gençlik ve Ankara Çankaya Üniversitesi oldu. Çift Devreli lig usulü oynanacak olan final grubunda ilk iki sırayı alacak olan takımlar bilyoner.com liginde oynama hakkı kazanacak.

Maçtan dakikalar

Maçın ilk periyodu yüksek performans, karşılıklı basketlerle ve heyecanla başladı. Kırçiçekleri 3.dakikayı 11-12’lik skorla geride tamamladı. Periyodun ikinci bölümünde dışarıdan ve içeriden bulduğu atışlarda kötü performans gösteren Kırçiçekleri periyodu 19-22 geride tamamladı.

İkinci periyodun ilk 2 dakikasında etkili savunmanın yanında yaşanan top kayıpları sonucu iki takımda sayı bulamadı. Periyodun geriye kalan dakikalarında farkı 4-5  aralığında tutmayı başaran Edremit Belediye Gürespor, devreyi 28-35 önde tamamladı.

İlk iki periyod tutuk bir basketbol sergileyen Kırçiçekleri, 3.Periyoda hızlı etkili bir basketbolla başladı. Periyodun ilk 6 dakikasında 17-0’lık seri yakalamayı başaran Kırçiçekleri, Bodrumlu basketbol severlerin desteği ile 3.periyodu 24-2’lik gibi süper bir sayı farkıyla tamamladı.

4 Periyodda oyuna tutunmaya çalışan Edremit Belediye Gürespor’un mücadelesi bu devrede 15 sayı üretmeye yetti. Edremit Belediye Gürespor’a 16 sayı ile cevap veren Kırçiçekleri maçı da 16 sayı farkla 68-52 kazandı.

Edremit Belediye Gürespor’a ligde oynadığı iki maçı da kaybeden Kırçiçekleri Bodrum Basket, Play-Off grubunda oynadığı iki maçı kazanarak sert bir cevap verdi. Güre’de ve Bodrum’da kazanarak durumu 2-0 yapan Kırçiçekleri bu sonuçla Final-Four grubuna kaldı. Büyük bir başarıya imza atan Kırçiçekleri’ni; Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Bodrum Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Altındağ, Bodrum Ticaret Odası Başkanı Serdar Mahmut Kocadon ve kalabalık bir seyirci topluluğu destek verdi.

Maç 70 dakika durdu

Maçın 3.periyodunun 6.dakikasında skor board’ın 24 saniye kontrol paneli arıza yaptı. Yaklaşık 70 dakika duran maçta sorun bir türlü çözülemedi. Bu arada hakem gözlemcisi Fatih Uslu, ve teknik komiser Mehmet Duru’nun basketbol federasyonu ile yaptığı görüşmeler sonrasında skor board’ın, faul paneli iptal edilerek 24 saniye paneli çalışır hale getirildi. Hakemler ve teknik adamlar yaptıkları toplantıda maçın bu şekilde tamamlanmasına mutabık kaldılar. Saat 18:00’da başlayan ve teknik arızadan dolayı 70 dakika duran maç kaldığı yerden devam ederek saat 20:50’de tamamlandı.

Haber Merkezi

 

Yorum