KENT KONSEYİ KADIN MECLİSİ’NE GENİŞ KATILIM

Yarımada Gazetesi 28/02/2018 - 08:25:02 Bu haber 717 kere okundu
KENT KONSEYİ KADIN MECLİSİ’NE GENİŞ KATILIM

Bodrum Kent Konseyi Kadın Meclisi Bodrum’da yaşayan kadınların sorunlarını saptamak üzere geniş katılımlı bir tanışma toplantısı  toplantısı yaptı.

Kadın Meclisi’nin sosyal paylaşım alanları, başta sivil toplum kuruluşları ve siyasi parti iletişim mailleri olmak üzere, Belediye anons sistemi,  sosyal medya ve bir çok  kanaldan yapılan davetiyle 24 Şubat 2018 günü Hakan Aykan Kültür Merkezi’nde üç saat süren Kadın Meclisi Tanışma Toplantısı gerçekleşti.

Partilerin ilçe kadın kolları temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri kadın yurttaşların yoğun ilgi ve katkısıyla gerçekleştirilen toplantıda açılış konuşmasını Kadın Meclisi Sözcüsü Gizem Ardağ yaptı. Konuşmasında Kadın Meclisi’nin çalışmalarını, toplantının amacını dile getiren Gizem Ardağ,  “Bodrum’da kadın olarak yaşamanın kazanımlarının yanında sorunları da olduğunu, “Kadın Meclisi’nin  olduğunu belirterek bu tanışma toplantısında hedeflerinin kadın gözüyle kent sorunlarının birinci ağızdan saptanması olduğunu belirtti.

Moderatörlüğünü Kadın Meclisi Sözcü Yardımcısı Miray Demir’in gerçekleştirdiği Tanışma Toplantısının ikinci konuşmacısı Kadın Meclisi Kolaylaştırıcısı Figan Erozan ise

“Bir kadın olarak, ben ne istiyorum, nasıl bir kentte yaşamak istiyorum” sorusunu, kendimize sormalıyız. Yaşadığımız mahallede, sokakta, köyde ulaşımdan, güvenliğimize her türden sorunumuzu dile getirmeli ve bunların çözümü için ısrarcı olmalıyız. Bodrum&apo Kadın Dostu bir kent olmasını istemeliyiz” dedi.

İlerleyen dakikalarda,  katılımcılar söz alarak, kadın olarak bireysel sorunlarını, çevrelerinde saptadıkları sorunları dile getirdiler.  Sorunlara katkı koymak üzere gönüllü olduklarını belirten kimi katılımcılar da çalışmalara ilişkin önerilerde bulundular.

1,5 ay önce seçilen Kadın Meclisi üyeleri, toplantı başlangıcında dağıtılan anketler aracılığı ile ve toplantıda sözlü olarak belirtilen sorunları kayıt altına alarak, çalışmalarında yol haritası olacak değerlendirmeleri yapıp,  bundan sonrasını planlayacaklarını ifade ettiler.

Yoğun katılımlı Bodrum Kadın Meclisi Tanışma Toplantısı, her kesimden, her politik görüşten, her yaştan  kadınların el ele bir halka olarak “Yaşasın Bodrum Kadınları” haykırışıyla tamamlandı.

Bodrum Kadın Meclisi Üyeleri Sözcü Gizem Ardağ, Sözcü Yardımcısı Miray Demir, Üyeler  Tülay Tatar, Neriman Cantürk, Sercan Fırat, Itır Köylü,  Zeynep Dinçer, Yaşare Kılıç, Ezgi Efendioğlu, Serap Gökalp, Ayşe Tan İskender, Evrim İnan , Nurgül Tarım, Zuhal Macit ve Kadın Meclisi kolaylaştırıcısı Figan Erozan’dan oluşuyor. Her ayın ikinci ve dördüncü Perşembe günleri Kent Konseyi Ofisinde saat 18.30’da toplanan Kadın Meclisi çalışmaları tüm kadınlara açık.

 

 

Yorum