Karadeniz’de Bodrum rüzgarı

Yarımada Gazetesi 21/04/2017 - 11:02:04 Bu haber 1468 kere okundu
Karadeniz’de Bodrum rüzgarı

Bodrum Tanıtım Tırı Samsun’un ardından Ordu’da çalışmalarına devam etti. Ordu Atatürk Parkı Teleferik Girişi önünde yerini alan tır bugüne kadar 14 şehre uğradı. Bodrum Tanıtım Tırı’nı ziyarete gelen gazetecilere bilgiler veren proje yöneticisi Fikret Hıdır, şunları söyledi:

“Bu proje Bodrum’un şehirlerle buluşması projesidir. Bodrum Kaymakamlığı himayesinde Bodrum Tanıtma Vakfı ve Bodrum Belediye Başkanımız Mehmet Kocadon’un girişimleri ile sivil toplum örgütleri bir araya gelerek Eşsiz Bodrum Tanıtım Tırı’nı hazırladı. 20 Mart’ta yola çıktık o tarihten bu yana 14’ncü ilimizdeyiz. Her gittiğimiz ilde 1, 2 gün kalıyoruz. Amacımız, Bodrum’u bilinen ve bilinmeyen yönleriyle anlatmak, gelmek isteyenlere yardımcı olmak. Tırda fotoğraf sergimiz yer alıyor. Bodrum ile ilgili fotoğrafların yanı sıra, 3 boyutlu bir film gösterimimiz de yer almakta. Görevli arkadaşlarımızla birlikte Bodrum’da faaliyet gösteren firmalar hakkında bilgiler veriyoruz. Ben, burada özellikle Karadeniz halkına çok teşekkür etmek istiyorum. Karadeniz’e geldiğimiz andan itibaren, o sıcaklığı o samimiyeti hissediyoruz. Herkesin Bodrum ile ilgili bir anısı, sevgisi var. Bodrum’a karşı onu da bize gösteriyorlar yansıtıyorlar. Karadeniz’de olmaktan çok mutluyuz.”

Şehitlere saygı için sessizlik

Şehit cenazesi nedeniyle tırda müzik yayınını kestiklerini ifade eden Hıdır, Tunceli’de meydana gelen helikopter kazasında şehit düşen Hakim Onur Alan’ın ve tüm şehitlerin acısını paylaştıklarını belirtti.

20 Nisan Perşembe akşam saatlerine kadar Atatürk Parkı Teleferik önünde misafirlerini ağırlayan Bodrum Tanıtım Tır’ı akşam saatlerinde Trabzon’a hareket etti. Tır, 22 Nisan’a dek Trabzonlularla buluşacak.

Gerçekleştirilen planlar doğrultusunda 30 ile gitmesi planlanan Tır daha önce Aydın, İzmir, Balıkesir, Eskişehir, Bursa, Çanakkale, Edirne, Tekirdağ, İstanbul, Kocaeli, Zonguldak, Bartın ve Samsun’u ziyaret etmişti. Ekip, Ordu’nun ardından Trabzon, Rize, Artvin, Kars, Erzurum, Sivas, Malatya, Diyarbakır, Gaziantep, Adana, Mersin, Kayseri, Ankara, Konya, Antalya ve Denizli illerini de ziyaret ederek Bodrum’u anlatacak.

Haber Merkezi

 

Yorum