İYİ PARTİ BODRUM AİLESİ BÜYÜYOR

Yarımada Gazetesi 14/12/2018 - 07:50:55 Bu haber 1308 kere okundu
İYİ PARTİ BODRUM AİLESİ BÜYÜYOR

Turgutreis Mahalle Muhtarı İsmail Uslu ve Mali Müşavir Erkan Özşeker, İYİ Parti’den Bodrum Belediyesi Meclis Üyesi Aday Adaylığı için başvuru yaptı.

İYİ Parti Bodrum İlçe Başkanlığı binasında geniş bir katılımla gerçekleştirilen Belediye Meclis Üyesi Aday Adaylığı başvuru etkinliğine İYİ Parti Mahalli idareler Başkan Yardımcısı Mehmet Tosun, İYİ Parti Bodrum İlçe Başkanı Nevzat Kanber, Bodrum Kurucu Onursal İlçe Başkanı ve belediye meclis üyesi aday adayı Mehmet Onur Şahbaz, Belediye meclis üyesi aday adayı Atilla Serttaş, Bağımsız Meclis Üyesi Süleyman Mazı, Yarımada genelinde görev yapan Mahalle Muhtarları ve çok sayıda partili katıldı.

Başkan Mehmet Tosun; “Bodrum insanımıza insanca belediyecilik yapmak üzere yola çıkan bir ekibiz.”

31 Mart 2019’a giden süreçte partiye her geçen gün yeni gerçekleştirilen yeni katılımlarla İYİ Parti Bodrum ailesinin hızla büyüdüğünü belirten İYİ Parti Mahalli İdareler Başkan Yardımcısı Mehmet Tosun şunları söyledi;

“Bodrum’a yakışan, Bodrum’un sorunlarına vakıf ve problemlerinin çözümü noktasında insiyatif alacak arkadaşlarımızı aramıza katmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bugün de 20 yıldan bu yana muhtarlık yapan, yakından tanığım, halk ve muhtarlar arasında sevilen Turgutreis Mahalle Muhtarı İsmail Uslu ile Turgutreis esnaflarından mesleğini en iyi şekilde icra eden Mali Müşavir Erkan Özşeker meclis üyeliği aday adaylığı başvurusu yapacak. Bugün bir başka Turgutreisli, uzunca süreden beri beraber çalıştığım, saygıdeğer büyüğümüz Süleyman Mazı da aramızda. Birlik ve beraberlik içerisinde bugün aramıza kattığımız arkadaşlarımızla birlikte, sizlerin de desteğiyle inşallah 31 Mart’tan sonra Bodrum’u layık olduğu yere taşıyacağız. Biz İYİ Parti olarak şunu söylüyoruz; hangi siyasi partiden olursanız olun, hangi dünya görüşünden olursanız olun bu bir yerel seçim, yerel seçimlerde adayları ve ekipleri yarışacak. Biz hiç birinizden parti değiştirmenizi istemiyoruz. Ama ne olursunuz Bodrum’un kaderinin oylanacağı 31 Mart seçimlerinde kararınızı doğru verin, çünkü 5 yıl hep birlikte seçilen yönetime katlanmak zorundayız. Birlik ve beraberlik içerisinde, Bodrum’un her tarafına hizmet etmek için yola çıktık. Biz yeni bir partiyiz. Siyasi hırslarımız yok. Bodrum insanımıza insanca belediyecilik yapmak üzere yola çıkan bir ekibiz.”

Muhtarların yerel yönetimler üzerindeki önemine de değinen Başkan Mehmet Tosun, “Biz muhtarlarımızı halkla belediye arasındaki en önemli köprü olarak görüyoruz. Muhtarlarımızı bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da önemseyeceğiz. Muhtarlarımız arasından meclise taşıyacağımız arkadaşlarımızla Bodrum’da yaşayan arkadaşlarımızın sorunlarını çözeceğiz” dedi.

Mehmet Tosun; “Muhtarlarımız Belediyelerin Doğal Meclis Üyesidir”

Genel Seçimlerde İYİ Parti olarak hazırlanan seçim beyannamesinde tüm muhtarların belediyelerin doğal meclis üyesi olduğunun altını çizen Başkan Mehmet Tosun; “Eğer iktidara gelmiş olsaydık Dereköy Muhtarı Cemal arkadaşımız Dereköy’ün imar planları yapıldığı toplantıya meclis toplantısına direk doğal meclis üyesi olarak katılma hakkı olacaktı. Biz bunu destekliyoruz. Yerelde demokrasiyi güçlendirmek adına bunun önemli olduğunu düşünüyoruz. Maalesef bugünkü belediye yönetimimizde böyle bir eksiklik var. Biz bu eksikliği muhtarlarımız arasından önemli sayıda arkadaşımızı meclise taşımak suretiyle, vatandaşımızla belediye arasında köprü oluşturmak suretiyle aşmaya çalışacağız. Ama ideal olan Bodrum’daki her muhtarımızın mahallesinin sorunlarının görüşüldüğü meclis toplantılarına doğal olarak katılmasıdır” şeklinde konuştu.

20 yıldan bu yana Turgutreis Mahallesinde muhtarlık yaptığını belirten Turgutreis Mahalle Muhtarı İsmail Uslu; “Bizler çok aktif siyasetçi olmasak da Bodrum’un sorunlarını bizden iyi bilen kişilerin olduğunu düşünmüyorum. Biz muhtarlarla iletişim halinde olacağız. Çözümleri beraberce üreteceğiz. Güzel şeyler olacak diye düşünüyorum” dedi.

Mali Müşavir Erkan Özşeker ise “Turgutreis doğumluyum. 2007 yılından beri mali müşavirlik yapıyorum. Neden böyle bir başvuru konusuna gelince de bölgemizdeki sıkıntıları hepimiz biliyoruz, görüyoruz. Yaşam kalitemizin standardının giderek düştüğünü görüyoruz. Bu sebepten dolayı da biz de taşın altına elimizi koyduk. Mesleki bilgi ve deneyimimiz, edineceğimiz yeni bilgilerle bu görevi en iyi şekilde yapmak için talip olduk” ifadelerini kullandı.

Toplantı sonunda Uslu ve Özşeker’e parti rozetleri takıldı.

 

Yorum