IV. Toprak Ana Günleri ve Yerli Malı Haftası Milas’ta

Yarımada Gazetesi 06/12/2016 - 12:08:49 Bu haber 1053 kere okundu
IV. Toprak Ana Günleri ve Yerli Malı Haftası Milas’ta

Yaveş Gari Bodrum Yerel gurubu tarafından Milas Belediyesi ile ortaklaşa organize edilen ve bu yıl dördüncüsü gerçekleşen tadım günleri etkinliği Milas’ta da devam ediyor. Slow Food Terra Madre –Toprak Ana günleri ve Yerli  Malı Haftası dolayısıyla  Bugün Milas Belediyesi Toplantı ve Düğün salonunda İstanbul Üniversitesi Radyasyon Onkolojisi Uzmanı Dr.Yavuz Dizdar tarafından  Ortaokul,Lise ve Muğla Üniversitesi öğrencilerine  “Sağlıklı Beslenme yada Fast Food” konulu seminer düzenlendi.

Dr. Dizdar seminerde Yediğimiz birçok gıda maddesi ve içtiğimiz içeceklerin ne gibi endüstriyel işlemlerden geçirilip genetiğinin nasıl değiştirildiği hakkında bilgiler aktardı.

 Dr.Dizdar Slayt gösterisi eşliğinde yaptığı sunumda öğrencilere uyguladığı küçük deneyler ile ürünlerin genetiğinin nasıl değiştirildiğini de gösterdi. Çeşitli işlemlerden geçirilerek genetiği değiştirilmiş gıda maddelerinin sağlığımızı nasıl olumsuz yönde etkilediğini ve bu tür gıdaların kanser riskinin çok yüksek olduğunu da dile getiren Dizdar’ın anlattıkları öğrenciler tarafından ilgiyle dinlendi.

Dünya ülkelerinin artık organik ürünlere yöneldiğini Ülkemizin de en kısa sürede organik beslenmeye geçmesi gerektiğini söyleyen Dr.Dizdar öğrencilerin sorularını da cevapladı.

Seminer sonunda Dr. Yavuz Dizdar’a Milas Belediye Başkan Yardımcısı Zeynep Mat tarafından teşekkür plaketi verildi. Zeynep Mat Dr. Yavuz Dizdara verdiği bilgiler için teşekkür ederek bu tür seminerlerin önümüzdeki yıllarda da devam edeceğini söyledi.

Etkinlik Kapsamında saat 10.00 da Salı Pazarı’nda Milas Belediyesi ve Yaveş Gari Bodrum Yerel Grubu tarafından sıcak Göce Tarhanası ve Tatlı mayalı Nohut ekmeği dağıtımı yapıldı.

Yorum