İtalyan gazeteci ve bloggerlar Bodrum’da

Yarımada Gazetesi 03/06/2017 - 11:35:43 Bu haber 1496 kere okundu
 İtalyan gazeteci ve bloggerlar Bodrum’da

Bodrum Tanıtma Vakfı tarafından TAV Havalimanları Holding'in işbirliği ile T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın himayesinde; Bodrum Belediyesi, Bodrum Ticaret Odası (BODTO), Bodrum Otelciler Derneği (BODER), Bodrum Esnaf ve Sanatkârlar Odası ile Bodrum Denizciler Derneği’nin destekleriyle organize edilen tanıtım çalışmaları kapsamında İtalya’nın önde gelen gazeteci ve yazarlarıyla İtalyan bloggerlar Bodrum’u ziyaret etti.

Bodrum markasının tüm dünyada bilinirliliğini daha da artırmak ve Bodrum’u tarihi, kültürel ve doğal güzellikleriyle en iyi şekilde tanıtmak amacıyla başlatılan çalışmalar sürüyor. Bodrum Tanıtma Vakfı’nın öncülük ettiği ve geçen yıl ilki düzenlenen tanıtım çalışmaları kapsamında dünyanın çeşitli bölgelerinden gelen turizmciler, gazeteciler, seyahat yazarları, bloggerlar ve internet fenomenleri belirli aralıklarla Bodrum’da misafir ediliyor. En son Alman turizmcilerin ardından İtalya’nın önde gelen medya kuruluşlarından gazeteciler, dergi ve seyahat yazarlarıyla bloggerlar, Bodrum’u ziyaret etti. Akşam saatlerinde havalimanında çiçeklerle karşılanan 10 kişilik İtalyan kafile, Sun Dance Otel’de konaklayarak ertesi gün sabah Bodrum Kalesi ve Sualtı Arkeoloji Müzesi’ni gezerek Bodrum turlarına başladı ve hemen ardından Bodrum Belediyesi Trafo Bodrum Hakan Aykan Kültür ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen toplantıya katıldı.

İlk günden beğendiler

Bodrum hakkındaki duygu ve düşüncelerini paylaşan İtalyan Seyahat bloggerı ve yapımcı Luca Vitiello, beyaz boyalı mavi pencereli evleri gibi Bodrum’un kendine özgü güzellikleri olduğunu, belirtti. Şehirleri özel kılan ve onları diğer yerlerden ayrıştıran şeylerin de böyle değerler olduğunu ifade ederek, “Bodrum’a henüz dün akşam geldik ancak harika bir gün batımına tanık olduk. Bu sabah ise Bodrum Kalesi’ne gittik, kaleyi görünce şaşırdım çünkü çok çok iyi korunmuş. 3 gün daha buradayız ve Bodrum’da daha fazla yer görmek için sabırsızlanıyorum. Buradaki farklılıkları keşfetmek harika olacak.” dedi. 

Mausoleum projesi tanıtıldı

Toplantıda Bodrum Turizm Danışma Bürosu Yetkilisi Başar Ertan, Bodrum Tanıtma Vakfı Genel Sekreteri Cemil Bayraktar, Bodrum Otelciler Derneği Başkanı ve Bodrum Tanıtma Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Halil Özyurt ile BOTAV üyeleri, Bodrum Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Erdoğan Başeymez ve Bodrum Denizciler Derneği Başkanı Mustafa Demiröz, İtalyan misafirlere Bodrum hakkında bilgiler verdi. Bodrum koylarının, Bodrum Cup Uluslararası Yat Yarışlarının ve Bodrum’da yeniden yapımının sağlanması için Akademia Vakfı tarafından yürütülen Mausoleum projesinin tanıtım videoları izletildi.

Toplantının ardından Trafo Bodrum’da Bodrum manzarası eşliğinde öğle yemeği yiyen konuklar aynı gün Bodrum Deniz Müzesi ile dünyaca ünlü Bodrum guletlerini ve Bodrum’da tekne yapımcılığını incelemek üzere, İçmeler Mevkii’ndeki tersaneleri ziyaret etti. 1-5 Haziran tarihleri arasında Bodrum’da bulunacak olan İtalyan grup, Bodrum’un tarihi ve kültürel mekanlarını, turistik tesislerini ve önde gelen yiyecek, içecek ve eğlence mekanlarını gezip gece hayatı da dahil olmak üzere Bodrum’un sosyal yaşamı hakkında bilgi alacak. Gastronomi üzerine düzenlenen geziler ile Türk yemeklerini öğrenerek Bodrum’un yöresel yemeklerinin de tadına bakacak. Bodrum guletiyle mavi yolculuğa çıkarak Bodrum’un eşsiz koylarını dolaşacak. 

Bülten 

Yorum