İtalyadan gelen Exlibris Yarışmaları Sergisi Türkiye’de ilk defa Dibeklihan’da açıldı

Yarımada Gazetesi 26/09/2019 - 08:30:35 Bu haber 1191 kere okundu
İtalyadan gelen Exlibris Yarışmaları Sergisi Türkiye’de ilk defa Dibeklihan’da açıldı

İtalyadan gelen Exlibris Yarışmaları Sergisi Türkiye’de ilk defa Bodrum’da Dibeklihan Kültür ve Sanat Köyü‘nün katkılarıyla açıldı. 10 Ekim’e kadar sürecek ve pazartesi hariç 10:00- 20:00 saatleri arasında izlenebilecek sergide İtalyada 2003’den beri İtalyan Exlibris Derneği “Solstizio d’Estate Onlus” tarafından yapılan Uluslararası Exlibris Yarışmalarına katılan Almanya, Arjantin, Belarus, Bulgaristan, Çek Cumhuriyeti, Estonya, Fransa, İtalya, Litvanya, Rusya, Türkiye’den Exlibris sanatçılarının seçilen ve sergilenmeye layık görülen eserleri yer alıyor.
 
Bodrum’da sergilenenen 2003’ten beri bu uluslararası yarışmaya gönderilen orjinal Exlibris’ler den seçilen eserler Türkiyede ilk defa Bodrumda sergileniyor.
 
Kısa hikayeler, resim ve heykelle ilgilenen İtalyan Exlibris Derneği “Solstizio d’Estate” 2001’den beri Uluslararası Yarışma organize ediyor. 2001’deki uluslararası yarışma 2003’te Remo Palmirani başkanlığında “Exlibris” olarak devamlı bir yarışma haline getirdi. Bu yarışmalar her yıl masallar dünyasında yeni bir temaya bağlı olarak yapılmaya devam ediyor.
 
19 sene evvel 2010’da da İtalyan Exlibris Derneği Solstizio d’Estate Onlus Derneğinin “Exlibris Bosco Stregato Büyülü Orman” sergisini de İstanbul Exlibris Akademisi Derneği öncülüğünde Cağaloğlu İki Lions Kulüp ve Solstizio d’Estate Onlus işbirliği ile İstanbulda açılmıştı. İstanbuldaki Uluslararası 33. Fisae Exlibris Kongresi‘nin yapılacağı 25-29 Ağustos 2010 tarihine denk gelen ve sanat danışmanlığını Tommaso Lo Russo yaptığı sergiye Exlibris kongresi için gelen misafirler ziyaret etmişti.Sergi bir sene sonra “Levent Soroptimist Kulübü” ile “Cağaloğlu İki Lions Kulübü” işbirliği Balat Kültür Evi’nde tekrar edilmişti.
 

Yorum