Hasan Kablı yeniden başkan seçildi

Yarımada Gazetesi 19/03/2018 - 09:04:41 Bu haber 767 kere okundu
Hasan Kablı yeniden başkan seçildi

Bodrum Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Seçimli Olağan Genel Kurulu yapıldı. Kullanılan bin 460 oyun, 660’ını alan mevcut başkan Hasan Kablı yeniden başkan seçildi.


Öğle saatlerinde Oasis Nurol Kültür Merkezi’nde saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan genel kurula, Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu Genel Başkanı Fevzi Apaydın, federasyon yönetim kurulu üyesi Seyfi Çalışkan ile bazı il ve ilçelerin şoförler odası başkanları da katıldı.

Divanın oluşturulmasının ardından adaylar Hasan Kablı, Aytekin Çanakçı ve Derya Tosunoğlu adaylık açıklamalarını yaptılar. Konuşmalar sırasında adaylar arasında zaman zaman gerginlikler de yaşandı.

Konuşmaların ardından seçime geçildi. Kullanılan bin 460 oyun, 660’ını alan mevcut başkan Hasan Kablı yeniden başkan oldu. Başkan Kablı yaptığı açılamada “Derya benim çocukluk arkadaşım, askerlik arkadaşım, okul arkadaşım. Derya benim 14 ay başkan yardımcılığımı yaptı. Göstermiş olduğu cesaretten dolayı kendisini kutluyorum. Bu esnaf hizmet edenin yanında durur. Ben bir daha söylüyorum; Bodrum kazandı, Bodrum esnafı kazandı. Ben esnafıma bana ikinci kez yetki verdiği için teşekkür ederim. 2000 yılından beri Bodrum’da oda başkanı değişiyordu. Muğla’da bana dediler ki; bir kişi ikinci kere seçilmedi Bodrum’da. Bu esnaf beni ikinci sefer seçti. Oy verenden, vermeyenden Allah razı olsun, ben herkesin Hasanıyım” dedi.

Seçimde Derya Tosunoğlu 446, Aytekin Çanakçı ise 354 oy aldı.

Hasan Kablı’nın Yönetim Kurulu ise şu isimlerden oluşuyor; Feridun Türkeköle, Hüseyin Yüksek, Günay Gökdeniz, Hüsnü Altaç, Arif Durdu, Nafiz Doğan, Bahri Erzen ve Özkan Damar.

 

Yorum