Güney Ege’nin sağlık ve spor turizmi atağı

Yarımada Gazetesi 11/04/2017 - 11:50:10 Bu haber 978 kere okundu
Güney Ege’nin sağlık ve spor turizmi atağı

Güney Ege Kalkınma Ajansı, 6-9 Nisan 2017 tarihlerinde Antalya Anfaş Fuar Merkezinde düzenlenen,  “Dünya Sağlık ve Spor  Turizmi Fuarı olarak da adlandırılan HESTOUREX Fuarı’na, Güney Egeli sağlık ve spor turizmi alanında faaliyet gösteren kurum ve kuruluş temsilcileriyle katıldı.

Dışişleri ve Sağlık Bakanlıklarının düzenlediği, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Ekonomi Bakanlığı, Kalkınma Bakanlığı ile Antalya Valiliği'nin desteklediği Dünya Sağlık, Spor Turizmi Kongre ve Fuarı’nda (Hestorex), 6 kıta 150 ülkeden 2 bin sektör temsilcisi sağlık ve spor turizmi için bir araya gelerek yeni iş olanaklarının bağlantılarını kurdu.

50 ülkeden 2000 kişi geldi

Sağlık Turizmi, Spor Turizmi ve Alternatif Turizm alanlarında Türkiye’ye turist gönderebilecek 50 ülkeden 2000 kişilik bir alım heyetinin katıldığı fuarda, ağırlıklı olarak B2B ikili iş görüşmeleri gerçekleştirildi. Görüşmelerde; yurt dışından ve Türkiye’den seyahat acenteleri, dernekler, birlikler, özel hastaneler, devlet hastaneleri, klinikler, spor federasyonları, spor klüplerinin başkan ve üst düzey yöneticileri bir araya gelerek bu alanda iş bağlantıları kurdular. Ayrıca yerli ve yabancı 400 farklı firma ve kurumun da stant açtığı fuarda, Alım Heyetleri ve fuar katılımcıları arasında 40 bine yakın ikili görüşme gerçekleştirildi.  

Güney Ege Bölgesi’nin alternatif turizm olanaklarının yaygınlaştırılması ve geliştirilmesi amacıyla ulusal ve uluslararası fuarlara katılarak tanıtım faaliyetleri yürüten GEKA, tahsis ettiği stant alanında Güney Egeli sağlık ve spor turizmi alanında faaliyet gösteren sektör temsilcilerini yurt dışı alım heyetleriyle buluşturdu.

25 şirket yeni kontaktlar kurdu

GEKA’nın tahsis ettiği stant alanında Güney Egeli sektör temsilcileri ürünlerini ve tanıtım materyallerini sergileyerek hem bölgenin sağlık ve spor turizmi alanındaki potansiyelini hem de firma ve kurumlarının tanıtımını yaptılar. Bunun yanında GEKA’nın tahsis ettiği stant alanında ve GEKA’nın koordinatörlüğünde yaptıkları B2B etkinliklerinde Ukrayna, Bangladeş, Danimarka, Kuveyt, Kazakistan, Avusturya, Kazakistan, Gürcistan, Moldova ve İran gibi ülkelerden yaklaşık 25 firma ile yeni iş bağlantılarının yolunu açacak görüşmeler yaptılar.

Ülkemizde spor ve sağlık turizmi alanında faaliyet gösteren sektör temsilcilerine alternatif pazarlar oluşturularak, Türkiye genelinde turizmin 12 aya yayılmasını amaçlayan fuar kapsamında eş zamanlı olarak “Dünya Sağlık ve Spor Turizmi Kongresi” de gerçekleştirildi. Düzenlenen çeşitli panellerde sağlık ve spor turizmi tartışılarak sektör için uzun dönem yol haritaları konuşuldu.

Haber Merkezi 

Yorum