Güllük’te engelsiz plaj hizmete girdi

Yarımada Gazetesi 08/07/2017 - 09:05:44 Bu haber 1000 kere okundu
Güllük’te engelsiz plaj hizmete girdi

MUĞLA Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi’nde görev yapan Sosyal Hizmet Uzmanı Ertan Öztürk’ün projesi yaşama geçti ve Muğla’daki 11’inci “Engelsiz Plaj” düzenlemesi Güllük’e, (Etibank plajına)  yapıldı. 
 
7 Temmuz Cuma günü tamamlanan çalışmayı yerinde izledik ve Sosyal Hizmetler Şube Müdürlüğü’nde (Milas) görev yapan Sosyal Hizmet Uzmanı Cem Tuncaelli’den,  Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin Akyaka; Sarıgerme – Sarçet Plajı; Dalaman – Sarsala Koyu; Fethiye – Aksazlar Koyu;  Bodrum – Turgutreis, Kumbahçe; Milas – Ören, Güllük; Datça – Hastane Önü, Karaincir, Villa Datça önüne yapılan ve önümüzdeki hafta Köyceğiz – Ekincik’de yapılacak “Engelsiz Plaj” düzenlemeleri hakkında bilgi aldık:
 
“Denize ulaşımı engelli yurttaşların, rahatlıkla, yüzen şezlongu kullanarak suya girmelerini sağlıyoruz. Refakatçisiz kullanılmasına izin verilmiyor. Geçen yıl 6 plajda uygulama oldu, çok ciddi olumlu geri dönüş ve talep aldık. Fizik tedavi açısından da deniz ve kum yararlı, yaptığımız düzenleme buna da katkı sağlıyor. Belli sayıda şemsiye ve şezlongu da engellilere tahsis ediyoruz.  Örneğin; Akyaka’da bu sayı 10… Kullandığımız malzeme sert plastik ve suyun diz hizasına geldiği yere kadar döşeniyor. Üzerinden traktör geçse bile kırılmıyor. Sezon sonunda malzeme toplanıp, ilaçlı ve tazyikli suyla temizleniyor, onarılıyor, seneye kullanılıyor.  İlçede sorumlu birim ve kişiler, düzenli olarak bakımını yapıyorlar. 
 

Yorum