GETOB Müdürü Sarıbey:'Öğrencilerimiz iş imkânı buluyor'

Yarımada Gazetesi 14/03/2017 - 13:37:45 Bu haber 1444 kere okundu
GETOB Müdürü Sarıbey:'Öğrencilerimiz iş imkânı buluyor'

 

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesinin Turizm, Mühendislik, Yabancı Diller, Eğitim ve Spor Bilimleri Fakültesi öğrencilerinin yaz sezonunda iş ve staj yapmalarını imkân sağlayan ‘Sektör-Öğrenci Buluşması Fuarının bu yıl 11’incisi düzenlendi. Etkinliğe 100’ün üzerinde turizm firması katılırken, Emniyet, Jandarma ve Sahil Güvenlik Grup Komutanlığı ekipleri de fuarda stant açtı. 


Sıtkı Koçman Üniversitesi Üniversite Öğrenci Sarayında gerçekleştirilen etkinlikte turizm firmaları firmalarını tanıtan stant açarken, öğrenciler de açılan stantlardaki formları doldurarak iş ve staj başvurularını yaptılar.


100’ün üzerinde firma katılıyor
Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ozan Bahar, “Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Turizm Fakültesi olarak 11’incisini düzenlediğimiz ‘Turizmde okul sektör buluşması’ etkinliğimiz çok verimli geçiyor. Geçen sene bu etkinliğimize 65 firma katılırken bu sene şu an şu saat itibari ile 100’ün üzerinde firma katıldığını görüyoruz ki, bu sene bölgemizdeki, Muğla bölgesindeki turizm sezonunun da daha iyi geçeceğine yönelik beklentilerimizi tabi ki güçlendiriyor. Bu etkinliğin amacı Üniversitemiz sadece Turizm Fakültesi değil ama öncelikle Fakülte öğrencilerimiz başta olmak üzere Mühendislik Fakültesi, Eğitim Fakültesi, Spor Bilimleri Fakültesi ve Yabancı Diller Yüksekokulu gibi diğer tüm Fakülte ve Yüksekokullarımızdaki yabancı dili iyi olan, eğlendinlen bölümündeki öğrencilerimizin mecburi zorunlu staj imkânını sağlamalarına yönelik bir fırsat. Ve aynı zamanda sektörde mezun olup çalışmak isteyen öğrenci kardeşlerimize yönelik öncülüğünü yaptığımız bir istihdam fuarı bu fuar” dedi.


“Öğrencilerimiz sektör ile daha yakından tanışıyor”
Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar, “Turizm Fakültemizin gelişmesi Turizm ile ilgili diğer Meslek Yüksekokullarında okuyan öğrencilerimizin sektör ile buluşmalarını sağlamak amacıyla daha nitelikli, daha kapasiteli eleman yetiştirmek maksadıyla her sene Turizm Fakültemizin öncülüğünde sektör-öğrenci buluşması yapıyoruz. Kariyer toplantısı adını verdiğimiz bu etkinliklerde öğrencilerimiz sektör ile daha yakından tanışıyorlar, sektörde yaz aylarında çalışma imkanı buluyorlar. Öğrencilerimiz mezun olduktan sonra daha iyi işi bulmalarını sağlamakta. Ayrıca daha iyi sektöre hazırlanmalarını sağlamaktadır. Bu etkinliklere biz son derece önem veriyoruz. Gelecek yıllarda da bu etkinliklerimize devam edeceğiz” dedi.


“Öğrencilerimiz staj ve iş imkanı buluyor”
Güney Ege Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (GETOB) Müdürü Cahit Sarıbey, sektör öğrenci buluşmasına her yıl birliğe bağlı tesislerin katılımı konusunda öncülük ettiklerini söyledi. Sarıbey,”Biz bu çalışmayı önemsiyoruz. Başta Fakülte Dekanımız olmak üzere tüm emeği geçenleri kutlamak istiyordum. Burada birinci öncelik sektörümüzün olmazsa olmazı dediğimiz yetişmiş kalifiyeli eleman yönünde ve bunların eğitiminin aldığı yerde buluşmanın yapılması çok güzel. Bu arkadaşlarımız hem sektör ile bir araya gelerek bilgi alışverişinde bulunuyorlar, hem de staj ve iş başvurusu konusunda arkadaşlarımız ile birebir görüşme yapmış oluyorlar” dedi.


“Rusya ve İngiliz pazarından umutluyuz”
2017 turizm yılı ile ilgili rezervasyonlar ve beklentiler hakkında da bilgi veren GETÖB Müdürü Sarıbey, “Verilerden aldığımız bilgilere göre zaten 2016 yılının çok iyi olmadığını zaten yaşayarak görmüştük. Diğer taraftan 2017 yılına umutla bakan sektörümüz maalesef Avrupa’da yaşanan bazı olumsuz gelişmeler ve iç sezonda da bir takım kısıtlamalar ve sınırlamalar var. Dış pazarda umduğumuzu bulamıyoruz ama iç pazarda bir takım atılımlarla bu açığı kapatmanın yollarını arıyoruz. Rusya pazarından umutluyuz. İngiltere pazarında şu anda çok ciddi sıkıntı yok. Umarım İngiltere ve Rusya‘dan gelecek turistler ve iç pazardan aldığımız turistler ile sektörümüz biraz olsun beklediğini bulacaktır diye düşünüyorum” dedi.


Öğrenci-sektör buluşmasında Emniyet, Jandarma ve Sahil Güvenlik Grup Komutanlığı ekipleri de stant açtı. Emniyet güçlerinin açtığı standa öğrenci ve ziyaretçiler büyük ilgi gösterdi. (İHA)

Yorum