GETOB’dan “arı” toplantısı

Yarımada Gazetesi 15/06/2017 - 10:25:51 Bu haber 1116 kere okundu
GETOB’dan “arı” toplantısı

GETOB’dan “arı” toplantısı

Güney Ege Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği  (GETOB) Yönetimi, iki hafta önce Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Marmaris İlçe Tarım Müdürlüğü yetkilileriyle yapılan görüşmede alınan kararın ardından "Turizm ve Arı" konulu geniş katılımlı bir toplantı düzenledi.

Marmaris Kaymakamı Celalettin Yüksel'in de katıldığı toplantıya bölge genelindeki konaklama tesisi işletmecileri ve yöneticileri ilgi gösterdi. Toplantıda Turizmin bölge ekonomisi için lokomotif sektör olduğu ancak arıcılığın da ekonomik getirisinin göz ardı edilemeyeceği vurgulandı.

Kaymakam Celalettin Yükselin açılış konuşmasının ardından devam eden bilgilendirme toplantısında ilk sözü alan GETOB Yön.Kur.Başkanı Bülent Bülbüloğlu İlçe Tarım Müdürü Nejmettin Kaya'nın göreve başlamasıyla birlikte Tarım Müdürlüğü çalışmalarında ciddi bir hareketlilik gözlemlediklerini, Sahte içki, kaçak su ürünleri avcılığı, Gıda ve hijyen denetimleri konusunun üzerine kararlılıkla gidilmesi gerektiğini ifade etti.

Başkan Bülbüloğlu “arı” şikâyetlerinin önlenmesi konusunda; “Tarım Müdürlüğü ekiplerinin kış aylarından beri titiz bir çalışma yaptıklarını gözlemledik.” dedi.

Konuşmaların ardından Arıcılıkla ilgili sunuma geçildi. Net bir ifade ile konuya ilişkin sunum yapan Veteriner Hekim Çağdaş Emre Sarvan sunum sonrasında katılımcılardan gelen soruları cevaplandırdı.

Şikâyetlerin odak noktasında bal arılarından çok yabani arıların olduğu gözlemlenirken sonunun çözümüne ilişkin araştırma yapılması kararlaştırıldı.

Bülten 

Yorum