GEKA, Dünya Sağlık Ve Spor Turizmi Fuarı’na gidiyor

Yarımada Gazetesi 03/04/2017 - 18:02:53 Bu haber 683 kere okundu
GEKA, Dünya Sağlık Ve Spor Turizmi Fuarı’na gidiyor

 

Güney Ege Kalkınma Ajansı, 6-9 Nisan 2017 tarihlerinde Antalya Anfaş Fuar Merkezinde düzenlenecek,  “Dünya Sağlık ve Spor  Turizmi Fuarı olarak da adlandırılan Hestourex Fuarı’nda stant açacak.

 

Bölgenin alternatif turizm olanaklarının yaygınlaştırılması ve geliştirilmesi amacıyla ulusal ve uluslararası fuarlara katılarak tanıtım faaliyetleri yürüten GEKA, açacağı stant alanında bölgeden kurum, kuruluş ve firmaların yurt dışından sektör temsilcileriyle bir araya gelmesini sağlayacak.

 

T.C. Dışişleri ve Sağlık Bakanlıklarının düzenlediği, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Ekonomi Bakanlığı, Kalkınma Bakanlığı ile Antalya Valiliği'nin desteklediği 'Dünya Sağlık, Spor Turizmi Kongre ve Fuarı’nda (Hestorex), 6 kıta 150 ülkeden 2 bin sektör temsilcisi sağlık ve spor turizmi için bir araya gelecek.

 

Türkiye'de spor ve sağlık turizmi alanında faaliyet gösteren sektör temsilcilerine alternatif pazarlar oluşturularak, Türkiye genelinde turizmin 12 aya yayılmasını amaçlayan fuar kapsamında eş zamanlı olarak “Dünya Sağlık ve Spor Turizmi Kongresi” de gerçekleştirilecek. Bunun yanında düzenlenecek çeşitli panellerde sağlık ve spor turizmi de tartışılacak.

 

Sağlık Turizmi, Spor Turizmi ve Alternatif Turizm alanlarında Türkiye’ye turist gönderebilecek 50 ülkeden 2000 kişilik bir alım heyetinin katılacağı fuarda, ağırlıklı olarak B2B olarak adlandırılan görüşmeler gerçekleştirilecek. Benzeri fuarlarda ancak bir yan etkinlik olan B2B görüşmeler, bu fuarın en büyük özelliği olacak. Söz konusu heyet, seyahat acenteleri, dernekler, birlikler, özel hastaneler, devlet hastaneleri, klinikler, spor federasyonları, spor kulüplerinin başkan ve üst düzey yöneticilerinden oluşuyor. Yerli ve yabancı 400 farklı firma ve kurumun da stant açacağı fuarda, alım heyetleri ve fuar katılımcıları arasında 40 bin ikili görüşme yapılacağı ön görülüyor.   

 

Aydın, Denizli ve Muğla’dan fuarı ziyaret edecek sektör temsilcileri, Güney Ege Kalkınma Ajansı’nın açacağı stant alanını kullanarak ikili görüşmelerini yapabilirler ve kurumlarına yönelik tanıtım materyallerini sergileyebilirler.

Haber Merkezi 

Yorum