Galeri Costa sezona cam ile başladı

Yarımada Gazetesi 16/06/2017 - 12:44:38 Bu haber 1723 kere okundu
Galeri Costa sezona cam ile başladı

Galeri Costa sezona cam ile başladı

Costa Farilya Oteli bünyesinde sergilere ev sahipliği yapan Galeri Costa, sezonun ilk sergisini açtı. Cam ustası Mehmet Nuri Cakto’nun eserlerinden oluşan sergi 5 Temmuz’a dek görülebilecek.

Aşçılıktan cam ustalığına

12 yaşında Bodrum’a gelen ve aşçılıktan bahçe bakımına, peyzaja kadar bir çok işte çalışan Mehmet Nuri Cakto, cam çalışmayı Enver Çamdal Atölyesindeki beş yıllık çıraklık döneminde öğreniyor. Bodrum ve yöresinin özelliklerini camla buluşturmaya çalışan Cakto’nun, Gündoğan’daki atölyesi camla çalışmak isteyenlerin durağı konumunda.

Aslen Batmanlı olan Mehmet Nuri Cakto 1983 doğumlu. Çok çocuklu bir ailenin bireyi olduğu için erken yaşlarda çalışmaya başlayan ve eğitimini yarıda bırakan cam ustası, günümüzde alaylılığın avantaj olduğu kadar dezavantaj olduğunu da söylüyor.

‘Bu nedenle okullarla işbirliği yapmaya çalışıyorum. Muğla Ünüversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencileriyle çalışmalar yapıyorum. Bu karşılıklı alışverişte çok şey öğreniyorum’ diyor. Cakto, herkesin camın büyülü dünyasıyla tanışması gerektiği kanısında. Camın teknik zorluğuna karşın sınırsız bir materyal olduğunu söylüyor:

Cakto’nun sergisinin açılışına bodrumlu ve Gündoğanlı sanatseverler büyük ilgi gösterdi. Usta edebiyatçı Erol Toy ve eşi Genevieve Toy, ressam Asuman Saltuk da sergiyi gezenler arasındaydı.

Bülten 

Yorum