Fuarlardan iyi haberler gelmiyor

Yarımada Gazetesi 25/01/2017 - 10:50:54 Bu haber 552 kere okundu
Fuarlardan iyi haberler gelmiyor

Merkezi Fransa’da bulunan ve Bodrum’un Türkiye’den tek üyesi olduğu Dünyanın En Güzel Koyları Birliği, ilk özel standını bu yıl 18-22 Ocak tarihleri arasında, İspanya’nın Madrid kentinde düzenlenen Fitur Seyahat Fuarı’nda açtı. Fuara katılan Bodrumlu turizmcilerin ortak kanısı 2017’nin sıkıntılı geçeceği yönünde. 


Fuar süresince birliğin standında, Bodrum’unda içinde bulunduğu tanıtım broşürleri de dağıtıldı. Ziyaretçiler standdaki dev ekrandan üye koyları daha yakından tanıma fırsatı buldu. BOYTAV tarafından hazırlanan Bodrum tanıtım broşürleri ve CD'leri de stantta yer aldı. 

Fuara bizzat katılıp çalışmaları koordine eden birlik geçmiş dönem başkanı ve yönetim kurulu üyesi Bodrumlu turizmci Galip Gür, fuarla ilgili olarak şunları söyledi: 

Türkiye bölümüne ilgi çok az 

“Bu sene ilk defa görkemli bir stant ile Dünyanın En Güzel Koyları Birliği olarak Madrid turizm fuarına katıldık ve bu sayede Bodrum’un tanıtımına da katkıda bulunmaya çalıştık. Standın konumu çok iyiydi, birçok kişi standımızı ziyaret etti ve bilgi aldı. Bu arada Türkiye bölümünde stant alarak fuara katılan Bodrumlu turizmci arkadaşlarımız standımızı ziyaret ederek memnuniyetlerini belirtti. Yönetim Kurulu toplantımızda karar alarak dünyadaki diğer önemli fuarlara da birlik olarak katılma kararı aldık. Sadece bizi üzen Türkiye bölümüne ilginin çok az olması idi” dedi. 

Fuara kendi firmaları adına kiraladıkları standlarla katılan Bodrumlu turizmciler Emre Karakaya ve Sefa Karaca, Dünyanın En Güzel Koyları Birliği standını ziyaret ederek Bodrum'un tanıtımına verdikleri katkıdan dolayı Galip Gür'e teşekkür etti. Fuarın Türkiye açısından oldukça sıkıntılı bir tabloyu yansıttığını dile getiren Bodrumlu turizmciler, 2017 yılının turizm açısından kolay bir yıl olmayacağına dikkat çekti.

Yorum