Fethiye İşletme Fakültesi hizmete açıldı

Yarımada Gazetesi 27/11/2017 - 08:16:05 Bu haber 2903 kere okundu
Fethiye İşletme Fakültesi hizmete açıldı

FETHİYE Belediyesi ve Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi tarafından yapılan Fethiye İşletme Fakültesi hizmete açıldı. Fethiye Belediyesi’nin A bloğunu, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’nin ise C ve D bloklarını yaptığı İşletme Fakültesi’nde 100 öğretim üyesi, 1516 öğrenciyle birlikte Fethiye’de kısa vadede toplam 10 bin üniversite öğrencinin öğrenim göreceği öğrenildi.
 
Açılışa Vali Yardımcısı Rıza Dalan, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Mansur Harmandar, Muğla Milletvekilleri Hasan Özyer ve Nurettin Demir, Fethiye Kaymakamı Muzaffer Şahiner, STK temsilcileri, ilçe protokolü ve çok sayıda vatandaş katılım sağladı. Programa katılım sağlayamayan Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu ve birçok üst düzey yetkilinin mesajları okundu.
 
Açılış töreninde Fethiye İşletme Fakültesi Dekanı Erdoğan Gavcar, açılış konuşmasını yaparak Fethiye Belediyesi’ne teşekkür etti. Gavcar, “Bu görmüş olduğunuz alan fakültemize kampüs alanı olarak tahsis edildi. Fakültemiz en başta C ve D bloklarında eğitime başladı. Şuan da Belediyemiz tarafından yapılan yönetim binasında da eğitimlerimiz başlayacak. Ben Fethiyeli olarak bu yöreye hizmet etmekten gurur duyuyorum” dedi.
 
“Atatürk’ün hutbede ismi bile geçirilmedi”
 
Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, Fethiye İşletme Fakültesi’nin Fethiye’ye hayırlı olmasını temennisinde bulunarak, bu fakültenin Beşkaza Üniversitesi’nin temelleri olduğunu kaydetti. Konuşmasının başında Diyanet İşleri’nin 10 Kasım’da Atatürk’le ilgili Cuma namazında bir tek cümle kurmamasını eleştiren Başkan Saatcı, “24 Kasım Öğretmenler Günü’ne bugün Cuma namazında hutbede yer verildi. Ama 10 Kasım’da Atatürk’ümüzün bir tek ismi geçirilmedi. Bu ülkede ortak değerler var ve Camiler bu ülkenin sosyalleşme yerleridir. Ülkenin temel konularının, ortak değerlerinin camilerde söylenmesinden doğal bir şey yoktur. Bunu belirterek Diyanet İşleri’ne göndermemizi yapalım” dedi.
 
“Bugün bir araya gelişimizin amacı sadece bir binayı açmak değil aynı zamanda hayallerimizi süsleyen Beşkaza Üniversitesi’nin temeline bir harç daha koymaktır. Yılların beklentisi ve umudu olan Beşkaza Üniversitesi bu ve bunun gibi faaliyetlerle adım adım gerçekleşecektir. Beşkaza ruhunun sembolleşmiş hali olan Fethiye Belediyesi bu amaç dahilinde üzerine düşeni ilk günden itibaren yapmıştır ve büyük bir özveriyle yapmaya devam edecektir. Fethiye Belediyesi siz Saygıdeğer Fethiyelilerin birikimlerini böyle güzel bir eğitim yuvasına kanalize etmenin haklı gururunu bütün halkımızla paylaşmaktadır. Bugün burada bir şehir, bir belediye ve bir üniversitenin el ele vererek, hedef birliği yaparak nerelere ulaşabileceğini şahitlik etmekteyiz”
 
149 şehit öğretmene Allah’tan rahmet dileyen Başkan Saatcı, “Öğretmenler günü deyince önce Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve ebediyete intikal etmiş bütün öğretmenlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Güneydoğu’ya ışık, eğitim, ilim, bilim götürmek üzere giden ve oradan tabutla dönen benim listemde 149 kişi belki devlet arşivlerinde daha fazladır. Şehit öğretmenlerimizi minnetle anıyorum. 2016 Kasım ayında ülkemizin en yetkili ağzından, Sayın Başbakanımızın ifadesiyle PKK terör örgütüne hizmet eden 14 bin civarında öğretmen görevden el çektirilmişti. Devletimiz silahlı mücadelenin dışında PKK ile her kesimle mücadeleye başladığını düşünmüştük. Ancak en resmi ağızdan PKK’ya hizmet ettikleri belirtilen bu öğretmenler aralık ayı başında görevlerine iade edildiler. Bu öğretmenler çocuklarımızı sözde eğitmeye devam ediyorlar. Dünya’da hiçbir devlette böyle bir çelişkiye rastlayamazsınız.
 
Başkan Saatcı konuşmasında şu sözlere yer verdi; “Çok mu paramız var? Ondan mı bu yatırımları yapıyoruz. Hayır. Özellikle Büyükşehir yasasından sonra yüzde 60 fakirleşmiş, elindeki bütün değerler alınmış ya da göz konmuş bir belediye olarak ancak ayakta durmaya çalışıyoruz. Allah’a Şükür ki başladığımız hiçbir işi yarım bırakmadık. Beşkaza Üniversitesi’nin temellerini Saygıdeğer Fethiyelilerin desteği ile bir harç koymak istedik. Üniversite bir şehrin tüm dinamiklerini hayata geçiren lokomotiftir. Buraya bilim adamlarımız, akademisyenlerimiz ve öğrencilerimiz gelerek şehrimizin sosyal dokusunu eğitim seviyesini bir basamak daha yukarı çıkaracaklardır”
 
“Bakın 2014 – 2015 eğitim öğretim yılı sonrası dünyanın en iyi 1000 üniversitesi, dünyaca bilinen ve prestijli bir şirket tarafından tarafından açıklandı. Bırakın 100’ü 200’ü İlk 300’de Türk Üniversite yok! Bilkent ve Boğaziçi Üniversiteleri 399. Sırada yer alıyorlar arkasından ODTÜ 401’de. Üniversiteler için yine yine bir şirket tarafından yapılan araştırmada ilk 100’de yine Türk Üniversitesi yok. 190 üniversitesi bulunan ülkemizin bu listede yer alamazken, İlk üçte ABD üniversiteleri olan, “Harvard, Massachusetts, Stanford” yer aldı”
 
“Geçiyorum ilköğretime. Uluslararası PISA testi sonuçlarına göre, bilim, matematik ve okumada 72 ülke arasında ülkemiz 50. sırada. En başarılı ülkeler Japonya, Estonya, Finlandiya, Kanada… Türkiye bilimde 70 ülke arasında 52’nci. Matematik’te 49’ncu. Okumada ise 50. Sırada yer alıyor.”
 
Başkan Saatcı konuşmasını şu şekilde ifade etti; “Bir ülkenin kurucusu başöğretmen olarak anılıyorsa, bu ülkenin mensup olduğu dinin ilk emri “oku” ise, Peygamberi “ilim Çin’de de olsa alın” diyorsa, Hz. Ali “Sana bir harf öğretenin 40 yıl kölesi ol” diyorsa yani bir toplum eğitim ve öğretimle bu kadar içli dışlı gözüküyorsa, eğitim düzeyimizin dünya sıralamasında hak ettiği yeri alamamasının nedenleri araştırılmalıdır. Kısacası bu bizim ayıbımızdır ve ayıba bir an önce çare bulmamız lazımdır. Umarım ki, bugün gerçekleştirdiğimiz gibi yeni atılımlar, milli eğitimimizin dertlerine derman olma yolunda birer adım olurlar”
 
“Sıtkı Koçman’dan sonra ilki Fethiye Belediyesi yaptı”
 
Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Mansur Harmandar ise, Sıtkı Davut Koçman’dan sonra hiç kimsenin eğitime böyle bir yatırım yapmadıklarını ifade ederek, “Bakın Sıtkı Koçman’dan sonra bir ilki Fethiye Belediyesi gerçekleştirerek, Fethiye İşletme Fakültesi’ni Fethiye’ye bizimle beraber kazandırdı. Ben şahsında Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum. Fethiyemizde 3 tane fakültemiz var. Ve burasıyla birlikte Fethiye’de yaklaşık 10 bin öğrenci olacak” diye konuştu.
 
CHP’li vekil Demir, Fethiye Belediyesi’ni tebrik etti.
 
CHP Muğla Milletvekili Nurettin Demir ise, Büyükşehir yasasına Başkan Saatcı gibi karşı olduğunu ifade etti. Demir, Fethiye Belediyesi’ni tebrik ederek, “Fethiye’mizin gerçekten geldiği noktada emeği geçenleri kutluyor, teşekkür ediyorum” dedi. Eğitim sistemini eleştiren Demir, “Uluslararası verilere baktığında hükümetimiz eğitimde çok başarısız oldu. Eğitimde hedefler koymalıyız” dedi.
 
Ak Parti’li Özyer, “Her ilde bir üniversitemiz var”
 
Ak Parti Muğla Milletvekili Hasan Özyer ise, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde Türkiye’nin milli hasılatının ilk geldikleri döneme baktığında 2,3 katı arttığını, eğitimde ise neredeyse her ilde bir üniversitenin olduğunu kaydetti. Fethiye Belediyesi’ni ve Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’ni tebrik eden Özyer, bakanların ve Cumhurbaşkanı’nın Muğla’ya özel ilgisi olduğunu belirterek, Milas’a Veteriner Fakültesi’nin de yapılacağını kaydetti.
 
Muğla Vali Yardımcısı Rıza Dalan da, Vali Esengül Civerek’in selamları olduğunu belirterek, emeği geçenlere teşekkür etti. Konuşmaların ardından plaketler takdim edildi. Önce Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Fethiye İşletme Fakültesi’nin açılışı gerçekleştirildi. Açılışın ardından Fethiye Belediyesi tarafından yapılan İşletme Fakültesi A bloğu açılışı yapıldı. Katılım sağlayan protokol ve vatandaşlar Fethiye Belediyesi’nin yapmış olduğu binayı gezdi. Sınıfları inceleyen protokol üyeleri, bir sınıfta oturarak, sınıfların çok başarılı bir şekilde yapıldığını ifade ettiler. A blok incelemesinin ardından kokteyle geçildi.

Yorum